Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
- 150 g liszt,
- 2 dl tej,
- 2 tojás,
- só.
A töltelékhez:
- 200 g vegyes erdeigomba-mix (mirelit),
- 250 g fagyasztott spenót,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só, bors, szerecsendió,
- 150-150 g mozzarella sajt.
Elkészítés:
A palacsintatésztához keverd csomómentesre a lisztet egy csipetnyi sóval, két tojással, tejjel és egy kevés (kb. 1-1,5 dl) szénsavas ásványvízzel.
A fagyasztott gombát és a mirelit spenótot szobahőmérsékleten – vagy mikró segítségével – engedtesd fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold puhára, szórd rá a gombát, és pirítsd össze. Keverd bele a spenótot, és párold tovább. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
Legvégül adj hozzá 150 g reszelt mozzarella sajtot.
Süss palacsintákat, kevés olajon, palacsintasütőben. Töltsd meg egyenként a gombás-spenótos-sajtos krémmel, tekerd fel, és fektesd szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Fedd be vékonyra szelt mozzarella sajttal, és 15 percre tedd a forró sütőbe sülni.