Hozzávalók:
- 150 g cukor
- 125 g vaj puha vaj
- 3 tojás
- 350 g liszt
- fél kiskanál szódabikarbóna
- negyed kiskanál só
- 5 dkg kandírozott narancs, feldarabolva
- 2 db narancs facsart leve és reszelt héja
- 175 g joghurt
A tetejére – étcsokoládés máz:
- 100 g tortabevonó csokoládé
- 2 kiskanál olaj
Készítsd elő a kuglófformát: kend ki vajjal, majd szórd meg liszttel.
Egy tálban elektromos habverő segítségével dolgozd krémes állagúra a cukrot, a puha vajat, majd egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után átkeverve a masszát.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet a szódabikarbónával. Add hozzá a narancsok reszelt héját és a kandírozott gyümölcsöt. Keverd össze a tojásos-vajas masszával. Lazítsd a tészta állagát a joghurttal és a narancsok levével. Töltsd meg a kuglófformát, és előmelegített sütőben süsd készre. 180 fokon nagyjából 60-70 perc alatt megsül a tészta. Tetejét kend be tortabevonóval, ehhez az étcsokoládét gőz fölött vagy mikrosütőben olvaszd fel 2 kiskanál olaj hozzáadásával.