nlc.hu
Sztárok
Brad és Angelina is izgulhat

Brad és Angelina is izgulhat

Tizenhárom jelölést kapott a Benjamin Button csodálatos élete című film, tízet pedig a Gettó milliomos című alkotás.

Több kategóriában esélyes a Frost/Nixon és a Tej című mozi is, az új Batman-siker, A sötét lovag készítői viszont csalódottak lehetnek, hiszen sem a legjobb rendező, sem a legjobb film kategóriájában nem jelölték alkotásukat. Némi vigasz, hogy a film egyik szereplője, Heath Ledger posztumusz jelölést kapott csaknem egy évvel azután, hogy gyógyszer-túladagolásban meghalt New Yorkban.

A legjobb női főszereplő kategóriában jelölték Kate Winsletet, Meryl Streepet, Anne Hathawayt, Angelina Jolie-t és Melissa Leót. Az uraknál Brad Pitt, Sean Penn, Mickey Rourke, Frank Langella és Richard Jenkins közül kerül ki az idei nyertes.
Az akadémia meglepte a közönséget, hiszen a tavalyi év legnagyobb kasszasikerének számító Mamma Mia! egyetlen jelölést sem kapott.

A szabályok szerint a jelölendő filmnek a megelőző naptári év valamelyik napján kell forgalomba kerülnie Los Angelesben. Az akadémia különböző tagozatai a saját területükön adhatnak le jelöléseket, ugyanakkor minden akadémiai tag jelölhet a legjobb film kategóriában filmeket. Győzteseket a szavazás második fordulója után hirdethetnek, amikor is minden tag minden kategóriában szavazhat a jelöltekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top