nlc.hu
Gasztro
Májas, gombás rakott pulyka

Májas, gombás rakott pulyka

Ha olyan ételt szeretne készíteni, amiben az ízek rafinált összjátékát élvezheti, akkor feltétlenül próbálja ki ezt a receptet!

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg pulykamell vagy pulykaérem

só, őrölt fekete bors

20 dkg pulykamáj

20 dkg csiperkegomba

1 csok. petrezselyem

2 tojás

3 evők. zsemlemorzsa

1 evők. Univer vöröshagymakrém

1 kisk. Univer fokhagymakrém

fél kisk. morzsolt kakukkfű

15 dkg pulykasonka

2 dl tejföl

15 dkg reszelt sajt

 

a tál kikenéséhez:

2 dkg vaj

Elkészítés:

A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk, amekkorába pontosan belefér.

A májat a megtisztított gombával és a petrezselyemmel együtt ledaráljuk. 1 tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a vöröshagymakrémmel, a fokhagymakrémmel, a kakukkfűvel fűszerezzük.

Egyenletesen a húsra kenjük, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a lereszelt sajt kétharmadával meg 1 tojással összedolgozzuk, a rakottasra kenjük, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.

 

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Egy adag: 746 kcal

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top