Hozzávalók (4 főre):
4 szelet 15 dkg-os pulykamellfilé
só, őrölt fekete bors
4 evők. olaj
a mártáshoz:
4 dl tej
10 dkg reszelt edami sajt
10 dkg márványsajt (rokfort)
4 dkg vaj (esetleg 4 evőkanál olaj)
2 evők. finomliszt
1 kisk. Univer fokhagymakrém
1 dl főzőtejszín
1 tojássárgája
3 evők. száraz fehérbor
őrölt fehér bors
ételízesítő por
Elkészítés:
A pulykaszeleteket kissé kiverjük, inas részeiket bevágjuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.
A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot belszórjuk, kevergetve felolvasztjuk. A vajat kis lábasban ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félidőben a fokhagymakrémet is hozzáadjuk.
A sajtos tejet ráöntjük, habverővel szüntelen keverve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, esetleg át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb legyen, majd a tejszínnel elhabart tojássárgájával dúsítjuk. Ez a művelet a legírozás. Végül a fehérborral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell megsózzuk.
Az olajat serpenyőbe öntjük, kissé megmelegítjük és a húst oldalanként 3-3 perc alatt szép pirosasra megsütjük rajta.
Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, majd a sajtmártással leöntjük. Párolt rizs és párolt zöldségek illenek hozzá köretnek.
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 658 kcal
Látogass el honlapunkra!