Hozzávalók (4 főre):
4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os kicsontozott sertéstarja szelet
só, őrölt feketebors
4 evők. olaj
2 evők. Univer mustár
2 kisk. Univer csípős Piros Arany
2 vöröshagyma
4 közep. paradicsom
2 húsos zöldpaprika
4 dl tejföl
fél kisk. pirospaprika
fél mk. őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tarját egyenként nem túl vékonyra kiverjük, széleit és inas részeit éles késsel bevágjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk.
Négy alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a tarjaszeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, majd a húsra kenjük. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük, a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk, és ebben a sorrnedben a húsra rakosgatjuk.A tejfölt a pirospaprikával meg a borssal fűszerezzük, a rakottas tetejére locsoljuk. A fóliát ráhajtuk – akkor jó, ha fölül összefogjuk, így nem ragad a tejfölbe -, és tepsire rakjuk.
Az így előkészített pecsenyét előmelegített sütőbe toljuk és a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) előmelgítjük. A pecsenyét kb. 25 percig sütjük. Rösztike illik hozzá köretnek.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 845 kcal
Látogass el honlapunkra!