Hozzávalók (4 főre):
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg sonka
40 dkg füstölt oldalas
1 szál parasztkolbász (kb. 20 dkg)
3 evők. olaj
2 evők. Univer vöröshagymakrém
1 kisk. Univer fokhagymakrém
1 evők. pirospaprika
1,2 kg savanyú káposzta
1 babérlevél
2 ág friss tárkony
1 mk. őrölt kömény
2 dl tejföl
1 evők. finomliszt
1 mk. Univer Erős Pista vagy csípős Piros Arany
Elkészítés:
A szalonnát kicsi, a sonkát valamivel nagyobb kockákra vágjuk. Az oldalast a csontok mentén négy részre daraboljuk, a kolbászt fölszeleteljük. Mindezeket az olajon kis lángon 8-10 percig pirítjuk.
A vöröshagyma- és a fokhagymakrémet a húsos alapra nyomjuk, 4-5 percig tovább pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük. A káposztát, ha túl savanyú, kissé kimossuk és néhány vágással felaprítjuk.
A hagymás-húsos alapba keverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd nagy lángon fölforraljuk. A babérral, a tárkonnyal és a köménnyel fűszerezzük, lefödve, kis lángon bő 1 óra alatt puhára pároljuk.
Végül a levét a tejföllel és 1 deci vízzel simára kevert liszttel sűrítjük, az Erős Pistával tüzesítjük, ha kell, utánaízesítjük.
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 960 kcal
Látogass el honlapunkra!