Hozzávalók (4 főre):
70 dkg kicsontozott báránycomb
4 evők. olaj
2 evők. Univer vöröshagymakrém
1 csomó zsenge leveszöldség
(3 sárgarépa és 2 petrezselyemgyökér)
25 dkg csiperkegomba
1 kisk. só
1 mk. őrölt fekete bors
1 mk. ételízesítő por
fél csok. petrezselyem
30 dkg zöldségkeverék (konzerv)
Elkészítés:
A combot (lapockát) 1,5-2 centis kockákra vágjuk. Az olajat lábasban megforrósítjuk és a vöröshagymakrémet fél perc alatt megfuttatjuk benne. A húst rárakjuk, fehéredésig sütjük, majd egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Fontos, hogy amikor a leve elfő, mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a gyökeret karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk. A majdnem puha húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítővel és a finomra aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, végül a lecsöpögtetett zöldségkeveréket is hozzáadjuk, és 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a végére olyan sűrű leve lesz, mint egy hígabb pörköltnek. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
Elkészítési idő:1 óra 30 perc
Egy adag: 496 kcal