Ha ennél valami finom édességet a hétvégén, de nincs kedved kimozdulni, süsd meg te magad. A csokidarabos banánkenyér nem csak ízletes, de az elkészítése sem bonyolult.
Hozzávalók (6 főre)
3 érett banán
75 gramm megolvadt vaj
100 gramm cukor
1 tojás
1 tk. vaníliakivonat
1 tk. szódabikarbóna
só ízlés szerint
200-210 gramm liszt
½ csésze mini csokoládéchip
90 gramm csokoládédarab
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tálban keverd pépesre a banánokat, amíg egészen sima krém nem lesz. Add hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a szódabikarbónát, a sót és a lisztet és keverd teljesen sima tésztává. Szórd meg végül a csokidarabokkal úgy, hogy a tésztában és a tetején is legyen belőle. Öntsd át az egészet egy kivajazott tepsibe, és tedd a sütőbe 50 percre. Bár valószínűleg nehéz lesz megállni, hogy rögtön bele ne egyetek a banánkenyérbe, felszolgálás előtt hagyd teljesen kihűlni, és csak aztán ugorjatok rá.