Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a betegségek megelőzésére, mint az utólagos gyógyszeres kezelésre. Építsük meg a mindennapi étkezésbe például az olyan jótékony hatású gyógynövények fogyasztását, mint a gyömbér. Készítsünk belőle gyömbérteát, amit egész nap, termoszban elszürcsölgethetünk.
Miért éppen gyömbér?
Erre van legalább 5 érvünk! A gyömbér, amellett, hogy sütemények kiváló ízfokozója, fűszere, a távol-keleti konyha közkedvelt alapanyaga is. Nem véletlenül, hiszen a világ azon táján már évezredek óta tisztában vannak a gyömbér és a belőle készült gyömbér tea egészséget támogató hatásával. Magas A-, C-, E- és B-vitamin, valamint magnézium, vas és cink tartalma, miatt nagyon kedvelt gyógynövény. A gyömbértea jó:
- gyomorrontásra, emésztést elősegítő hatású
- vírusölő, immunerősítő és melegítő hatásával kiválóan alkalmas az influenza leküzdésére
- rendszeresen fogyasztva csökkenti az érszűkület kialakulásának kockázatát, agyvérzés-, trombózishajlamot
- szabályozza a vércukorszintet is
- és kedvezően hat a lelkierőnkre is: megacélozza
Hogyan készül a gyömbér tea?
Mindenképpen friss gyömbérből készítsük a gyömbérteánkat, hiszen így érhetjük el igazán a kívánt hatást. Egy ujjnyi nagyságú gyömbérgumót reszeljünk le, forrázzuk le 5 dl forró vízzel és főzzük még további 10-15 percig. Ízlés szerint leszűrhetjük, de aki szereti, elfogyaszthatja rostosan is. Mézzel és citrommal ízesítsük. Fekete bors vagy kurkuma hozzáadásával fokozhatjuk hatását.