Bár nem mindenki szereti a karfiolt, de aki odavan érte, nem hagyhatja ki ezt a szuper, vegán karfiol leves receptet. Akár már most hétvégén is elkészítheted. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók
3 teáskanál olívaolaj
650-700 gramm apróra vágott karfiol
125 gramm durván aprított zöld káposzta
75 gramm durván aprított póréhagyma
2 evőkanál darált fokhagyma
130 gramm durván aprított paszternák
1 1/2 teáskanál darált rozmaring
3/4 teáskanál kakukkfűlevél
0,5 dl kókusztej
250 gramm zeller leve
1 teáskanál himalájai só (az íze mellett)
friss fekete bors, ízlés szerint
egy kis szerecsendió
Alaposan meglegíts fel egy kis olajat a fazékban, majd tedd bele a karfiolt, a póréhagymát, a paszternákot, a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet. Párold addig őket, míg a karfiol enyhén pirított nem lesz. Add hozzá a zellerlevet és a kókusztejet, és hagyd főni körülbelül 30 percig. Közben ízesítsd meg a levest egy kis sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd össze jól, akár botmixerrel is teheted, hogy teljesen sima legyen. Már kész is, nincs más dolgod, mint megenni!