Utazás

Kiderült, mikor tiltják ki az autókat a Városligetből

A Kós Károly sétányon keresztül rengeteg autó áramlik a belváros felé, ami nagy megterhelést jelent a Városligetnek. A jövőben ezt az utat lezárják az autók elől.

A városligeti Kós Károly sétányt 2021-től véglegesen lezárják a gépjárművek elől – közölte a Városliget Zrt. a Zoom.hu kérdésére.

Azt írták, az Állatkerti körúton csak az állatkert nyitvatartási idején kívül lehet majd áthajtani, máskor csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak végig.

A Városliget Zrt. indoklása szerint a 70-es évek „bűncselekménye” volt, hogy az M3-as autópálya forgalmát ráengedték a ligetre. Emiatt rengeteg autó áramlik a Kós Károly sétányon és az Állatkerti körúton keresztül a belváros felé. Ezt szeretnék megszüntetni.

Az átalakításból adódik, hogy a környék elkerülő útjait is át kell építeni, ám azt egyelőre nem tudni, az autósok mikor készüljenek a Hermina út, az Ajtósi Dürer sor, a Dózsa György út, valamint a Vágány utca átépítésére. Az is kérdéses még, mikor kezdődnek a munkálatok az M3-as bevezetőjénél.

A változásokkal a tömegközlekedők és a biciklisek jól járnak, mivel új buszsávokat és kerékpáros infrastruktúrát építenek ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top