A klasszikus, bazsalikomból és fenyőmagból készült pesto mellett érdemes kísérletezni más magok és zöldek kombinációjával is. Egy igazi nyerő páros például a dió és a rukkola, melyekből szintén isteni pestót készíthetünk. Aztán ne csodálkozzunk, ha ezt akarjuk majd kenni mindenre!
Hozzávalók:
- 6 csészényi rukkola
- 1 csésze dió
- fél csésze friss menta
- 1 ek. citromhéj
- 1 ek. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. só
- 2/3 csésze olívaolaj
Elkészítés:
- Az olajon kívül minden hozzávalót helyezz a turmix- vagy aprítógépbe, és 20-30 másodpercen át keverd össze őket.
- Az olajat lassan adagold hozzá, úgy hogy közben folyamatosan járatod a gépet. Ha mind belekerült, még egyet keverj a pestón, 15-30 másodpercig.
- Kínáld tésztával, pizzán vagy szendvicsre kenve. A maradékot 1 héten át tárolhatod a hűtőben.