A húsvét talán az egyik leginkább gyerekbarát ünnep, és nemcsak a nyuszik, elrejtett csokitojások és a locsolkodás, de az együtt töltött érdemi idő miatt is.
Ezt a finomságot például kicsik és nagyok akár közösen is elkészíthetik.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 és ¾ bögre étcsokoládé (pasztilla formában, vagy apróra törve)
- 2,5 dkg vaj
- 4 bögre puffasztott rizs
- ½ bögre kókuszreszelék
- olívaolaj spray a sütéshez
- 125 g cukormázas mini húsvéti tojás
- Tedd a vajat és másfél bögre csokoládét egy mikrohullámú sütőben is használható tálba. Közepes hőfokon, 30 másodpercenként megkeverve melegítsd 1-2 percig, amíg homogén masszát nem kapsz. Add hozzá a rizst és a kókuszt, majd jól keverd el.
- Fújj be olaj spray-vel 8 darab, 8 x 11,5 cm-s szilikon tojásformát, majd egyenletesen béleld ki őket a masszával. Tedd hűtőbe két órára, amíg megdermed.
- Óvatosan szedd ki a fél tojásokat a formából, és a nyolcból négybe tegyél kb. 10-10 mini cukortojást. A maradék étcsokoládét magas hőfokon, félpercenként megkeverve egy percig, vagy olvadásig melegítsd a mikrohullámú sütőben. A kész krémet tedd nejlonzacskóba, annak vágd le az egyik csücskét, és ragaszd vele a tojások másik felét a töltött részhez. Az egészet tedd vissza egy további fél órára a hűtőbe, hogy összedermedjen. Jó étvágyat!
Forrás: Taste.com.au