11 diéta, amit biztosan kihagyunk |
Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások előtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával. A négy meglepő zsírégető élelmiszer a következő:
Diófélék: A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 cm zsír leadását eredményezi a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínűséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.
Halak és tengeri ételek: A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hal vagy más tengeri ételek fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában. Ezek az élelmiszerek serkentik a leptin hormon termelődését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.
Avokádó: Az egészséges ómega–9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.
Kókusz: A kókusz rengeteg közepes láncú trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal növelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj a pajzsmirigy működését is segíti. A kókuszolaj, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.
Forrás: medipress