A tejberizs és az epres túrótorta szerelemgyereke: a tökéletes epres édesség!
Hozzávalók: (18-20 cm átmérőjű tortához)
- 2 dl tej
- 4 dl habtejszín
- só
- 10 dkg kerek szemű rizs
- fél citrom reszelt héja
- 1,5 dl cukrozott sűrített tej
- 12 dkg keksz
- 5 dkg vaj
- 25 dkg eper
A tejet, a tejszínt és 1 teáskanál sót felforralunk. Beleöntjük a rizst, és közepes lángon néha megkeverve teljesen puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, végül fagylaltgépbe öntve krémesre fagyasztjuk.
Közben a kekszet mozsárban összetörjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat és csipet sót. Egy tortagyűrűt tányérra teszünk, ebbe nyomkodjuk 3-5 mm vastagon a morzsát. Rákenjük a fagylaltot, lefedjük, a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt hagyjuk 10 percig kiengedni, majd az eperrel díszítjük.