A bodzaszörp az utóbbi évek nagy slágere, az új málnaszörp. Készítjük otthon, kérjük a kedvenc éttermünkben, vagy vízparti bárunkban. Ha pedig szeretnénk valami igazán különleges, hűsítő finomsággal megkínálni vendégeinket, ne álljunk meg a bodzaszörpnél, készítsünk belőle fagylaltot!
Ha megvan a biztosan szmogmentes bodzagyűjtő helyünk, leszüreteltük a termést, és elkészítettük a bodzaszörpöt a bevált recept szerint, akkor jöhet a hűsítő fagylalt, igazi házi hozzávalókból, mindenféle titkos összetevők nélkül. Azt már tudjuk, hogy friss eperből hogyan készül fagyi, akár nekiállhatunk a vaníliának és a pisztáciának is, de most a bodzaszörpös verzión a sor.
Bodzaszörpből fagylalt
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 dl 30%-os tejszín
- 5 tojás sárgája
- 2 ek. kristálycukor
- 1,5 dl bodzaszörp
Elkészítése:
A tej és a tejszín keverékét felmelegítjük forráspontig. Közben a tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt. Ha felforrt a tej-tejszín, akkor egy kis részét, folyamatos kevergetés mellett, lassú sugárban hozzáadjuk a tojásos részhez. Majd az egészet visszaöntjük a maradék tejes-tejszínes keverékhez és egy habverővel tovább kevergetve puding állagúra melegítjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a fagyasztóba tesszük és félóránként, később óránkét átkeverjük.