Az első Abonettek 32 éve, 1986-ban kerültek a közértek polcaira, és mindenki ette, aki meg szeretett volna szabadulni pár kilótól, vagy egyszerűen csak kíváncsi volt az ízére. Amíg gyerekként a Zizit, addig felnőttként az Abonettet ropogtattuk, és a munkahelyre is ezt vittük, amiből mindenki számára világossá vált: mi vigyázunk az alakunkra. Megkentük vajjal vagy margarinnal, az aszkéták simán, magában ették, és feszülten vártuk a derékméretünk csökkenését már a következő napon. A sós változat volt a legfinomabb, és ha tényleg leálltunk a fehér kenyérről, leadhattunk néhány kilót. De tegyük a kezünket a szívünkre: valójában csak egy újabb, bár egészséges ropogtatnivalót találtunk magunknak, ami tökéletes kísérője volt az esti tévézéseknek a retró szendvicsek utáni desszert gyanánt.