Az alapötlet egyébként nem rossz, az egyetlen hibája, hogy kivétel nélkül egytálételekhez használható. A mozgalmat olyan háziasszonyok indították útjára, akik szeretnének minden nap valamilyen frissen főtt, tartósítószerektől mentes vacsorát feltálalni, de a napi teendők mellett már nem jut idejük piacra menni, vagy hosszan bíbelődni az alapanyagok előkészítésével.
Ezért a mélyhűtő kapacitástól függően bevásárolnak 1-2 hétre előre, majd az alapanyagokat feldarabolják, és a fogásokat a fűszerekkel együtt zacskókba teszik. A felengedés során pedig a húsok szépen bepácolódnak. Arra kell csupán figyelni, hogy a zacskóba olyan ételek hozzávalói kerüljenek, amelyeknek a főzési ideje nagyjából megegyezik. Amennyiben nagyon eltérő, a hosszabb főzési időt igénylő alapanyagokat érdemes egy kicsit elősütni. Valamint paradicsomos ételekhez érdemes a szószt előre megfőzni, és úgy kiadagolni, különböző zöldségekkel és húsokkal.
Mi simán összezárnánk csirkecombot szalonnakockákkal, rozmaringgal, hagymával és borral, és tepsiben sütnénk készre. De a csirkemáj, mustár, olívaolaj és kakukkfű sem rossz párosítás.
Te szoktál így fagyasztani?
Fotók forrása: http://melissafallistestkitchen.blogspot.hu, http://lovingmynest.com