nlc.hu
Mézeskalács
Ettől a tiramisu sajttortától felragyog az ünnepi asztal

Ettől a tiramisu sajttortától felragyog az ünnepi asztal

A klasszikus olasz kedvencet sokan választják karácsonyi desszertként. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el sajttortaformában.

A tiramisu egy elronthatatlan, mindig működőképes desszertválasztás, talán ezért is szavaznak rá sokan karácsonykor is. Ugyanilyen a sajttorta is. Épp ezért érdemes a kettőt kombinálni, így nem csak egy új, egy isteni süteményt is kapunk. 

Tiramisu sajttorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag graham keksz
  • 5 ek. olvadt vaj
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 220 g krémsajt
  • másfél csésze cukor
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 4 tojás
  • 1/3 csésze rum
  • 1/3 csésze presszókávé
  • 1 tk. vanília aroma
  • 12 babapiskóta
  • tejszínhab, kakaó, csokireszelék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 160 fokra a sütőt, és vajazzunk ki egy kör tortaformát. 
  2. A porrá tört kekszet keverjük össze a vajjal és a cukorral, majd oszlassuk el a forma aljában. 
  3. A krémsajtot keverjük simára a cukorral, majd adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és a tojást. Ezután a kávét, a vaníliát és a rumot is keverjük hozzá.
  4. A krém felét kenjük a kekszes alapra, majd helyezzük el rajta a piskótákat. Erre adagoljuk rá a krém maradékát, és tegyük sütőbe másfél órára. 1 órán át hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd 4 órát pihentessük a hűtőben.
  5. Tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal, kakaóval és csokireszelékkel.

delish

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top