nlc.hu
Egészség
Gondold magad karcsúra!

Gondold magad karcsúra!

Ha valóban működik, akkor ez minden idők legkönnyebben betartható fogyókúrás módszere.

Gondold magad karcsúra!A Bristoli Egyetem kutatói száz nő és száz férfi bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevők egyik csoportjának nagy tál, míg  másik csoportnak kis tál leveseket tálaltak fel, majd miközben ettek, a nagyobb tányérokból leengedtek, a kisebbekhez viszont hozzáengedtek némi levest anélkül, hogy az alanyok ezt észrevették volna.

Az érkezések után azok érezték a leginkább jóllakottnak magukat, akik azt hitték, hogy nagy tányér levest ettek, míg azok maradtak leginkább éhesek, akik kis tányérból kanalaztak, holott igazából ugyanakkora mennyiséget fogyasztottak el.

A kutatók mindebből azt a következtetést vonták le, hogy a jóllakottság érzésében kulcsszerepet játszik a memória, vagyis ha azt hisszük, hogy nagy adagot ettünk, jóllakottabbnak fogjuk érezni magunkat, még akkor is, ha valójában nem is ettünk sokat.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Gondold magad karcsúra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top