A zserbó az egyik legnépszerűbb hazai karácsonyi desszert. A hagyományos zserbó süteményt sokan elkészítik decemberben, de miért ne lehetne palacsintát varázsolni ebből a mennyei finomságból?! A változás kis túlzással csak annyi, hogy az omlós tésztalapokat, palacsintatésztával helyettesítjük, de a baracklekvár, a dió és a csokoládé természetesen kihagyhatatlan.
Zserbós palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinta-alaptészta:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj
A töltelékhez:
- sárgabaracklekvár
- darált dió
- porcukor
- étcsokoládé
A palacsintát a szokásos módon kisütjük, majd a tésztákat megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk az 1-1 arányban elkevert porcukros dióval (1 evőkanál darált dióhoz 1 evőkanál porcukrot keverünk), és megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval. Feltekerjük és – ízlés szerint – olvasztott étcsokival locsoljuk meg a palacsintát. Tálalhatjuk bogyós gyümölcsökkel is!