Ezo

A varázslatok hete

Hétindító ezotériai sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Június harmadik hetének középpontjába a varázslatok, a csodák és a csodás változások kerülnek. Itt az ideje jobbá tennünk a hétköznapjainkat!

A varázslat nem az égen van, a varázslat bennünk van, a csodák előtt mi nyithatjuk meg az életünket azáltal, hogy elkezdjük figyelni a lehetőségeket, az élet jó oldalát és a világ szépségét. A közelgő szent Iván-nap és a Nap heti fényszögei segítenek nekünk megnyílnunk saját életünk csodáira, és beengedni azokat az életünkbe.

A varázslatok hete

Két varázslatos fényszög segít bennünket a héten

Szerdán és vasárnap is egy-egy varázslatos fényszög gondoskodik arról, hogy csodák történjenek körülöttünk és velünk, és mint nemsokára kiderül, az egész hétvégén a szerelem és a varázslatok jegyében telhet majd. Szerdán a Nap együtt áll a Jupiterrel. Ez a két bolygó a nyugati asztrológia véleménye szerint a két legpozitívabb hatású égitest – ezt az információt jegyzi meg minden asztrológushallgató elsőre. Nem csoda hát, hogy az egész hetünket beburkolja a szerencse és a lehetőségek hálója. Figyeld meg, a héten, ha el akarsz érni valamit, akkor az események szálai elkezdenek úgy alakulni, hogy azok egyre inkább közelebb vigyenek téged egy szerencsés fordulattal a neked legmegfelelőbb helyzethez. Különösen igaz lesz ez a szerdai napunkra, amikor a Nap–Jupiter együttállás egzakttá válik. Aznap csak arra kell vigyáznunk, nehogy keresztbe tegyünk a körülöttünk ólálkodó szerencsének!

Vasárnap a Nap a Holddal kerül szembe, azaz telihold lesz. A telihold ezúttal a Bak jegyében születik meg, itt a telihold mindig magában hordoz egy kis feszültséget, de ugyanakkor rengeteg lehetőséget is. A Bak telihold jó alkalom arra, hogy elkezdj építkezni az életedben. Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy mennyi légvárat építettünk eddig (és persze azzal is, hogy kik költöztek be azokba), de ilyenkor kapunk lehetőséget arra, hogy ezek helyett a légvárak helyett (amiket sajnos el kell engednünk) igazi épületeket emelhessünk. Persze mindezt átvitt értelemben, képletesen kell értelmezni. Ez a hét tehát annak az ideje, hogy megengedjük magunknak a szerencsét, és felismerjük, hogy eddigi tévedéseink helyett sokkal hasznosabb tevékenységeket is folytathatnánk.

A hét gondolata: „Az élet valójában nagyon egyszerű, amit adunk, azt kapjuk vissza” – Louise L. Hay

 

Varázslatos, szerelmes hétvége vár ránk!

A nyári napforduló és Szent Iván napja évszázadokig egybeesett, aztán a naptárreformok következtében egy kicsit szétcsúsztak: a nyári napforduló június 21-ére esik, Szent Iván napja pedig június 24-ére, igaz, a mágikus praktikákra ennek a napnak az előestéje a legalkalmasabb, azaz június 23-a. Tehát ezen a héten péntektől vasárnapig tart ez a varázslatos, nyári napfordulós, Szent Iván-os, szerelmes nyárközépi időszak. Érdemes elmenned egy Szent Iván-napi buliba, ha pedig az érdekel, milyen varázslatokat végeznek a modern boszorkányok ilyenkor, nézd meg ezt a régebbi cikkünket!

Szent Iván-napi megtisztulás

Szent Iván tüze eléget mindent, amire már nincs szükségünk, és ami nem szolgál bennünket. Épp ezért a hétvégén szánj rá egy kis időt, hogy leltározd az évedet, mindazt, amit eddig tettél (vagy nem tettél) 2013-ban, és mindazt, amit elértél az idén (vagy csak ezután akarsz megvalósítani). Ez a leltár segíteni fog abban, hogy tisztábban lásd az életedet, és abban is, hogy a jövő héttől újult erővel dolgozz céljaid elérésén. Ha szeretnél megszabadulni a haragodtól, az aggodalmaidtól vagy a fájdalmaidtól, ezeket írd fel egy-egy papírszeletre, és égesd el őket vasárnap este, tehát Szent Iván előestéjén. Miközben elégnek a papírdarabok, vizualizáld magadban, hogy a gondjaid, aggodalmaid és félelmeid is elégnek. Ugyanígy elégetheted a körülötted lévő összes akadályt és negatív helyzetet is Szent Iván előestéjén, így megtisztíthatod az életedet minden nehézségtől és kellemetlenségtől.

Álmatag Bikák, nőies Vízöntők – heti asztrológiai tendenciák
A Kosok most a legszívesebben kettéharapnák a világot. Érdemes lenne a kreatív energiáikat megfelelő mederbe terelniük ahelyett, hogy egyre több feszültséget éreznek azért, mert régóta nem alkottak semmit sem. A Bikák álmatagsággal reagálnak a héten minden újdonságra. Nekik most egy kicsit csipkedniük kellene magukat annak érdekében, nehogy lecsússzanak a nyár egyik nagy lehetőségéről. Az Ikrek úgy érzik, hogy feje tetejére fordult az életük, de a környezetük könnyedén megnyugtathatja őket: valójában már régóta tart ez a zizis időszak. A Rákok mindig meglepődnek azon, hogy milyen jó fejek a barátnőik, ezen a héten ismét megtapasztalhatják a barátság erejét. Az Oroszlánok kiváló hétre készülhetnek, most a nyár és a kánikula feldobja a hangulatukat, és bármi is történjék, nem hervad le a mosoly az arcukról. A Szüzek a különlegességekre lesznek kihegyezve a héten. Most nem kell semmi, ami unalmas, semmi, ami megszokott, semmi, ami hagyományos.

A Mérlegek elgondolkodnak azon, hogy vajon miért dolgoznak többet és lelkesebben, mint más kollégák. De persze nem tudnak kibújni a bőrükből, így marad a lendület és marad a sok-sok munka is. A Skorpiók észrevesznek valamit, ami eddig fel sem tűnt nekik. Most az apróságok is szembeötlőek a számukra, és minden nüansznyi részletre figyelnek. A Nyilasok már nagyon várják a nyári szabadságolásokat, és a jegy sok szülötte dönt majd úgy a héten, hogy inkább előrehozza a szabadságát. A Bakok olyan lehetőségeket kapnak a héten, amelyeket nem szabad elhalasztaniuk, és amelyeket érdemes lesz komolyan venniük akkor is, ha eleinte nem tetszenek. A Vízöntők szokatlan nyugalmat tapasztalnak meg a hét első felében. Ezt a békét meg kellene őrizniük. A hét második felében koncentráljanak a nőiességre! A Halak a legszívesebben a tengerparton töltenék ezt a hetet. Ha ez nem megoldható, akkor koncentráljanak a munka utáni tevékenységekre és ne akarják ezen a héten előre ledolgozni a nyári szabadságukat!
Hétindító ezo

Heti könyvajánló

Dr. Berend Róbert: Önfejlesztő meditációk

A könyv és a hozzá tartozó 8 órányi meditációs hanganyag segítségével most bárki gyorsan megtanulhat meditálni, aki pedig haladó, tisztábban átláthatja eddig megszerzett ismereteit. A könyv olyan gyakorlatokat ad át, melyek tudatossá teszik a bennünk rejlő képességeket, a gondolkodás rugalmassá válik, az önbizalom és a belső tartás megszilárdul. A könyv nem száraz tankönyv, a szerző érdekes stílusban tanít – és ami fontos, nem miszticizál. 

Heti Facebook-ajánló

Paulo Coelho

Nyilvánvaló hiányosságunkat pótoljunk, amikor bemutatjuk az egyik legtöbbet idézett (és az egyik legtöbbet vitatott) író hivatalos Facebook-oldalát. Paulo Coelho oldalát annak is érdemes megnézni, aki magyar fordításban nem szereti az író regényeit vagy gondolatait. Mondatai angolul és portugálul ugyanis remek nyelvleckének bizonyulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top