Anne Reardon How To Cook That című egyszerűen zseniális sorozatának egy gyöngyszeme ez a szivárványos torta – melyik gyerek nem örülne neki? (Sőt melyik felnőtt?…) Egészen meglepő, hogy a magát a színes vajkrémet milyen lazán teszi a tortára. Csak nejlonzacskó kell a felvitelhez, a formázáshoz pedig csak egy kanál. Úgy tűnik, hogy egész kis gyakorlás után bárkinek menni fog.
Ehhez a tortához készítsünk 3 db 20 cm átmérőjű piskótát (ha van bevált saját recept, az is tökéletes), amíg sül, készülhet a „szivárvány”, ami nem más, mint egy ételszínezékkel festett vajkrém. Ételszínezékből manapság már nem nehéz természeteset kapni, akár sajáttal is érdemes próbálkozni (cékla, kurkuma stb.). A tortalapok közé a fehér vajkrém kerül, lényeg, hogy legyenek összeragasztva a piskóták. Majd a már színes, édes vajkrémkupacokat tegyük tiszta zacskókba, a sarkok levágása után máris felkerülhetnek a tarka kis pöttyök és a videón látható szuper kis technika alapján egy kanál segítségével kezdhetjük formázni a krémet. Csak lazán!