Szezámmagos juhtúrós rudak
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 15 dkg túró
- 1 db tojás
- 25 dkg vaj
- szóráshoz szezámmag
- 20 dkg juhtúró
Elkészítés
A tésztát összeállítjuk, majd lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk. Késsel 1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, lekenjük felvert tojással és szezámmaggal szórjuk meg a tetejét. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Füstölt sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 2,5 dl tejföl
- 1 db (kenéshez) tojássárgája
- 2 dkg (2 evőkanál tejben feloldva) élesztő
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg (reszelve) + 2 dkg (szóráshoz) füstölt sajt
- 15 dkg kacsazsír
Elkészítés
A tésztát összeállítjuk, majd fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, lekenjük felvert tojással és reszelt füstölt sajttal szórjuk meg a tetejét. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Olívás zöldséges lepény
Hozzávalók:
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál feta
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 evőkanál krémsajt
- 275 g leveles tészta
- 4 szelet fekete erdei sonka
- 10 dkg olívabogyó
Elkészítés
A leveles tésztát kitekerjük, sajtkrémmel megkenjük. A paradicsomot keresztben felszeleteljük és a tésztára fektetjük, a sonkát apró cafatokban a tésztára szórjuk. Az olívabogyókat félbe vágjuk, majd a tészára szórjuk. A fetát a paradicsomszeletekre morzsoljuk. Sajtot reszelünk rá és 180 fokon pirosra sütjük.