Életmód

52 munkahelye volt egy év alatt

Minden héten más szakmát próbált ki egy angol férfi.

52 munkahelye volt egy év alattA 30 éves brit Matt Frost tavaly egy elektronikai áruházban dolgozott eladóként, ám egy nap baleset érte. Felépülése közben rengeteg ideje volt gondolkodni, és rájött, hogy talán nem ez az a munka, amit mindig is csinálni akar. Úgy döntött, hogy egy éven át minden héten más szakmát próbál ki, hogy megtalálja azt, ami a számára a legmegfelelőbb.

A projektbe januárban kezdett bele, és néhány napja fejezte be, sikerrel. Az elmúlt 52 hétben volt többek között fotós, lakatos, képkeretező, pincér, tanár, kertész, újságíró, kurátor és farmer is.

„Minden alkalommal csak rövid időm volt arra, hogy minél többet tanuljak. Minden munkahelyen a lehető legjobbat igyekeztem nyújtani, ami csak tőlem telt és annyit tanulni, amennyit csak lehetséges” – mondta Frost a Plymouth Herald riportjában.  

Saját bevallása szerint a leghasznosabb tapasztalatokat akkor szerezte, amikor egy hétig egy sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó iskolában dolgozott asszisztensként.

Az egy év alatt minden megkeresett pénzét jótékonysági célra ajánlotta fel. Ő maga igyekezett minél olcsóbban élni, és sok segítséget kapott másoktól, ha például szállásra vagy ételre volt szüksége.

2014-et egyhetes, jól megérdemelt szabadsággal indítja, és átgondolja a jövőjét. Szerencsés helyzetben van, hiszen az 52 hét alatt számos állásajánlatot kapott, válogathat közülük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top