Bodzavirág palacsintatésztában
- 10 bodzavirág
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
Elkészítés:
A bodzavirágot folyó víz alatt öblítsd le, majd csepegtesd le. A szárrészt ne vágd le teljesen. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejjel, a vaníliás cukorral, a cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal. Adj hozzá annyi lisztet, hogy az állaga olyan legyen, mint a szokásos palacsintatésztáé. Dolgozd a masszát csomómentesre.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd szép pirosra egy-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.