Gasztro

Mennyei bodzás palacsinta – bögrés recept

Bodzából különlegesen finom szörpöt készíthetsz, ahogyan szinte ugyanazzal a recepttel mennyei öntetet is a palacsintához. Próbáld ki a bodzás palacsinta receptjét, mellyel új ízt és különleges desszertet ismerhetsz meg.

A bodzaszirup valójában szinte ugyanúgy készül, mint a házi bodzaszörp, csupán valamivel kevesebb vizet kell a bodzavirághoz töltened, és kissé sűrűbbre főzni. Macerásnak tűnhet elsőre, mégis érdemes az időt rászánni, hiszen a bodzás palacsintánál talán különlegesebbet nem is tudnál készíteni. A bodzás öntetből főzhetsz egyszerre több adagot is, amit hűtőszekrényben lezárva tárolhatsz, és a későbbiek során, időt spórolva fölhasználhatsz.

A bögrés palacsinta pedig azért is kiváló, mert gyorsan, egyszerűen, mérleg nélkül is összedobható. 1 bögre = 2,5 dl. A megadott palacsintarecept alapján nagyjából 10-12 palacsintát süthetsz.

A bodzás palacsinta hozzávalói

A palacsintatésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 2 tojás
  • 2 ek. étolaj
  • 2 csipet só
  • 1 bögre cukor

Az öntethez

Így készül a bodzás palacsinta

A palacsintatészta összeállításához a tejet öntsd keverőtálba, üsd bele a tojásokat, majd a cukorral, étolajjal és a sóval robotgéppel alaposan keverd össze. Továbbra is keverve a robotgéppel a lisztet kanalanként adagold a tejhez. Tedd félre legalább fél órára.

Közben készítsd el a bodzaszirupot. A virágokat folyóvízzel óvatosan öblítsd át. Öntsd a vizet főzőedénybe, lassú tűzön forrald fel, közben a bodzavirágot is add hozzá. A forrástól számított 15 percig főzd, majd szűrd le. Tedd vissza a leszűrt bodzás vizet a tűzre, add hozzá a cukrot is, és továbbra is lassú tűzön addig főzd, amíg a cukor feloldódik, és sűrű szirup lesz belőle. Hűtsd le a bodzaöntetet, töltsd csinos kiöntőbe, és tálaláskor locsold meg a palacsintákat. Kevés fahéjjal is megszórhatod.

A fel nem használt bodzaöntetet lezárt üvegben, hűtőszekrényben tárold.

Mennyei bodzás palacsinta - bögrés recept

További palacsintarecepteket találhatsz az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top