nlc.hu
Életmód
„Fogalmam se volt róla, hogy a műköröm ennyire macerás”

„Fogalmam se volt róla, hogy a műköröm ennyire macerás”

Egy különleges kísérlet keretében öt brit anyuka lehetőséget kapott, hogy 21 napig huszonéves lányaik életét éljék. Elmondták, mit tanultak a cseréből.
anyák fiatal nők kísérlet bbc

„Az elmúlt egy hónapban meglepetésemre a legtöbbet saját magamról tanultam” – idézi a BBC Three a 41 éves Joannát, annak az öt anyának az egyikét, akik egy különleges kísérlet keretében lehetőséget kaptak arra, hogy bepillantást kapjanak a lányuk életébe. „Ha csak három hétre is, de mi is újra huszonévesek lehettünk – olyan lehetőség ez, amiről sok szülő álmodozik, de csak keveseknek adatik meg a dolog” – tette hozzá.

Az öt anya, a 46 éves Harjit, a 41 éves Joanna, a 40 éves Rachel, a 32 éves Monera és a 40 éves Salena a kihívás keretében 21 napot töltött összezárva egy liverpooli lakásban, miközben pontosan azt az életet élték, amit lányaik. „Hogy olyan legyek, mint a 23 éves, marketingasszisztens lányom, az egész ruhatáramat le kellett cserélnem, meg kellett tanulnom tűsarkúban járni és műkörömmel mosogatni. Álmomban se gondoltam volna, hogy ez utóbbi ennyire macerás tud lenni” – mondja a 46 éves Harjit.

A 40 éves Joanna pedig már arról beszél, hogy a kísérletnek köszönhetően sokkal magabiztosabb lett: mind a munkahelyén, mind a magánéletben. „Nekem a legjobban az öltözködésemen mérhető le a változás. Korábban inkább a konzervatív darabok mellett döntöttem, leginkább azért, mert féltem az emberek reakciójától. Arra gondoltam, egy többgyerekes anyukának nem valóak fiatalos darabok. Szerencsére ez teljesen megváltozott, olyannyira, hogy ma már bátran választok megosztóbb, színes és a hangulatomhoz jobban illő holmikat is. Közben pedig egyáltalán nem érdekel, ki mit gondol rólam, ha felveszem.”

Abban mind az öten egyetértettek, hogy „jó volt kiszakadni a megszokott rutinból” és „betekinteni a fiatal nők világába”. Ezzel együtt voltak megrázó élményeik. „Ijesztő volt rádöbbenni, hogy ezek a fiatal lányok mennyi időt töltenek a közösségi médiával, arra meg pláne, hogy milyen fontos szerepet tölt be a mindennapjaikban” – mondta Salena, majd hozzátette, az is nagyon meglepte, mennyire nehéz a fiataloknak olyan munkát találniuk, ahol komolyan is veszik őket.

A kísérlet keretében mind az öt édesanyát megfiatalították a készítők: volt, akinek a lányához hasonlóan kék lett a haja, és olyan is volt, akinek mindennap teljes sminket kellett felraknia, holott korábban legfeljebb szempillaspirált használt. „Meglepő volt a családtagok reakciója. Engem például az öcsém arról faggatott a külsőmet látva, hogy életközépi válságban vagyok-e, de volt olyan anyuka, akitől a kisebbik gyereke azt követelte, azonnal fesse vissza »normális« színűre a haját.”  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top