Hiába a légkondi, a lehúzott redőnyök vagy a behúzott sötétítőfüggöny, a hőség mindenhol utolér, és egy idő után kedvetlenné, nyomottá, és fáradttá tesz bennünket. De nem kell beletörődnünk a tompultságba, hiszen vannak olyan élelmiszerek, amelyekkel felrázhatjuk magunkat.
Tutti-frutti
Válasszunk zöldséget, gyümölcsöt a forró napokon, hiszen energiával töltenek fel, hála vitamin- és gyümölcscukor-tartalmuknak, és még megfelelőképpen hidratálnak is.
Kókuszdió
Az egyik leghatékonyabb elixír a hőségben, ha hidratálásról van szó: akár a gyümölcshúst, akár a kókuszvizet fogyasztjuk. Ráadásul helyrebillenti az izzadás okozta ásványianyag-veszteséget is, hiszen jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot és káliumot. Erősíti az immunrendszert.
Mangó
A nagy hőségben egy idő után kimerültek és levertek leszünk. Ez ellen egy módon biztosan tehetünk, ha a reggeli joghurtos müzlit felkockázott mangóval turbózzuk fel. A mangó annyi gyümölcscukrot tartalmaz, hogy rögtön felpörget bennünket, ahogy megettük.
Görögdinnye
A legismertebb és legkedveltebb nyári gyümölcs. Nem véletlenül, hiszen a behűtött dinnye csodákat képes tenni a melegtől kitikkadt szervezettel. A dinnye 95 százaléka ugyanis víz, ráadásul, ha elég édes, energiát is nyerünk bőven.
Kígyóuborka
A görögdinnyéhez hasonlóan nagyon sok vizet tartalmaz, az ásványi anyagok közül pedig kiemelkedik a káliumtartalma. Nem csak hűsíti a szervezetet, segít megszabadulni a méreganyagoktól is.