Az eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származó avokádó számos kedvező élettani hatásának köszönhetően mára már az egész világon elterjedt és kedvelt alapanyag. „Jó zsírokban”, vitaminokban, káliumban és rostokban gazdag. Rendszeres fogyasztása segít a koleszterinszint csökkentésében, a bőr feltöltésében, új sejtek születésében és gyulladáscsökkentésben.
Extra szűz kozmetikum
Az avokádóból nyert olaj, az olívaolajhoz hasonlóan jótékonyan hat a szervezetünkre: zsírsavakban, antioxidánsokban gazdag, fényvédő és gyulladáscsökkentő hatású. A konyhában már szinte nélkülözhetetlen az avokádó: az evidens, hogy nincs nélküle guacamole. De a mai Instagram-őrület egyik legnagyobb sztárja, a Buddha-tál sem nagyon valósulhat meg gyönyörűre szeletelt avokádó nélkül. És készülhet belőle vegán csokoládékrém is.
Minden része ehető
Nem mindenki tudja, de az avokádó közepén található óriási mag is hasznosítható: lereszelve turmixba keverve hihetetlenül egészséges. Rostokban, antioxidánsokban, flavonoidokban gazdag, tehát erősíti immunrendszerünket. Néhány avokádótípus héját is hasznosítják, krémet készítenek belőle, amit a konyhán túl a kozmetikai iparban is hasznosítanak. Tápláló a hajnak, öregedésgátló a bőrnek.
- Gyorsan felszívódik, nem tömíti el a bőr pórusait
- Gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló a pattanásos bőrre
- Sejtmegújító, hajnövekedést serkentő
- Hidratál és antibakteriális, korpásodás ellen is kiváló
- Magas magnéziumtartalmának köszönhetően csökkenti a hajhullást