Életmód

Más gyerekét küldték haza az iskolából az anyának

A nőnek fogalma sem volt arról, hogy a saját, hétéves fia hol lehet.

Más gyerekét küldték haza az iskolabusszal egy anyának egy texasi általános iskolából. 

„Ez volt a legfélelmetesebb dolog, ami valaha történt velem. Arra gondoltam, hogy hétéves, valahol máshol szállt le és nem tudja, hol van” – idézte fel a történteket a nő.

Az anya azonnal felhívta az iskolát, és szerencsére kiderült, hogy a fia, Gunner Rex ott van. Egy helyettesítő tanár ugyanis összekeverte egy másik diákkal, és utóbbit tette fel az iskolabuszra a kisfiú helyett.

iskolabusz

A kép illusztáció! (iStock)

Az iskola „kisebb hibának” tartja a történteket, az asszony azonban nagyon dühös. Már csak azért is, mert ugyanebben az intézményben a lánya egyszer azért nem szállt fel az iskolabuszra, mert valaki azt mondta neki, hogy jönnek érte.

Tina Fausett, a tankerület közlekedési igazgatója egy tévécsatornának úgy nyilatkozott, hogy ha egy diák lemarad az iskolabuszról, értesítik a sofőrt, aki azután tér vissza a tanulóért, miután a többieket már hazavitte. Mindemellett a szülőt is felhívják.

Gunner Rex édesanyja azonban azt mondja, őt nem értesítették.

A tankerület most egy új rendszert tesztel, melyben a diákok egy-egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) kártyát kapnak, amit az iskolabuszon le-, illetve felszálláskor leolvas az ellenőrző készülék, és jelez, ha valamelyiküknek nem szabadna felszállnia a buszra, vagy rossz megállónál akar leszállni. Azt remélik, hogy ezzel kiküszöbölhetők lesznek a hasonló hibák.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top