Kinder Pingui szelet (5 adag)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 g búzadara
- 140 ml napraforgó olaj
- 2 ek. méz
- 50 ml tej
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek. cukor
- 2 ek. sűrített tej
- 5 g zselatin
- 1 ek. víz
- 5 csepp vaníliaaroma
A csokoládéréteghez:
- 6 dkg étcsokoládé
- 3.5 dkg vaj
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1 ek. víz
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 7.5 dkg vaj
- 75 ml habtejszín
Elkészítés:
A tészta:
- Keverd ki a tojások sárgáját a cukrokkal.
- Keverd össze a lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót, add a tojáshoz.
- Keverd el a tejet, olajat, mézet, ezt is add hozzá, majd dolgozd simává.
- Verd habbá a tojásfehérjét, majd forgasd a tésztába.
- Öntsd bele egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 200 fokon.
- Állítsd össze a sütit. Felezd el hosszában a kihűlt tésztát, és kenjed rá a tészta sülése közben elkészített krém felét, majd óvatosan a csokoládéréteget.
- Tedd a hűtőbe 10 percre.
- Kenjed rá a krém másik felét, majd tedd rá a másik tésztalapot is, s tedd vissza a hűtőbe, és most már készítheted a tetejére való csokimázat, amit majd egyenletesen simíts rá.
A krém:
- Kezdd el felverni a tejszínt, keverd bele félidőben a cukrot.
- Oldd fel a zselatint 1 evőkanál langyos vízben, és add a tejszínhez.
- Forgasd bele a sűrített tejet és a vanília aromát is.
A csokoládés réteg:
Olvaszd össze gőz fölött a csokit, a vajat és vizet, teljesen sima legyen.
A tetejére:
Olvaszd össze gőz fölött sima masszává a csokit, a vajat és a tejszínt.
Ferrero Rocher szelet (5 adag)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 10 dkg nádcukor
- 5 ek. finomliszt
- 2 ek. rétesliszt
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg törökmogyoró (apróra vágott)
- 10 dkg dió (apróra vágott)
A krémhez:
- 25 dkg étcsokoládé
- 1 ek. nutella
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg ostya
Elkészítés:
A tészta:
- Verd ki cukorral a tojások sárgáját.
- Add hozzá a kétféle lisztet, a sütőport,a kakaóport.
- Habosítsd össze, majd keverd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Add hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (ezekből tegyél félre egy keveset a tetejére)
- Öntsd egy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 190 fokra előmelegített sütőben. Kb. 20 perc alatt kész.
A krém:
- Tördeld a csokit kockára, melegítsd fel a 2 dl tejszínt, és öntsd a csokira. Kevergesd olvadásig.
- Add hozzá a nutellát.
- Tedd a hűtőbe.
- Öntsd hozzá a maradék tejszínt, verd habbá.
Az összeállítás:
- Vágd lapjában ketté a megsült tésztát.
- Kend rá a krém 3/4-ét.
- Szórd meg az ostyával megszórjuk.
- Tedd rá a másik fél tésztát, és kend át a maradék krémmel.
- Szórd meg a tetejét a félretett diós mogyoródarabokkal.
- Díszítsd mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel.
Kinder Maxi King torta (12 adag)
Hozzávalók:
A gofrihoz:
- 40 dkg finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek. cukor
- 2 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 4 ml tej
- 4 ek. vaj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1250 g mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 75 g tejpor
A karamellhez:
- 200 g tejkaramella
- 100 ml habtejszín
- 75 g vaj
Az összeállításhoz:
- 500 g tejcsokoládé
- 300 g sótlan földimogyoró
Elkészítés:
A gofri:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
- Verd fel egy másik tálban a tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat.
- Öntsd a liszthez a felvert tejes keveréket, majd keverd ki az egészet úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjál.
- Kend ki olajjal a gofrisütőt, és merd bele adagonként a gofri masszáját, majd süsd meg.
A krém:
- Verd fel a habtejszínt a habfixálóval.
- Lazítsd fel a mascarponét egy másik tálban robotgéppel, majd add hozzá a tejport, porcukrot, vaníliás cukrot.
- Keverd a mascarponéhoz a felvert habot, tedd hűtőbe dermedni.
A karamell:
- Tedd fel a tejszínt egy lábosban melegedni kis lángon, és tedd bele a karamellt is.
- Amikor felolvadt, tedd bele a feldarabolt vajat, és melegítsd össze.
- Tedd félre hűlni.
Az összeállítás:
- Bélelj ki alufóliával egy ovális formájú edényt úgy, hogy az oldalán is legyen.
- Olvassz fel 200 g csokit gőz felett, majd kend ki vele az alufóliázott edényt.
- Ezután a megsütött gofrilapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve béleld ki az edényt.
- Tedd be kicsit a hűtőbe dermedni.
- Amint a csokoládé megkötött, tedd a krém 3/4-ét a csokis-gofris formába. Úgy kend el benne, hogy körben 4-5 cm széles pereme legyen. Hagyj középen egy 2-3 cm mély „kádat”, amibe majd bekerül a karamell.
- Töltsd fel karamellel a „kádat”, amit kialakítottál, majd fedd be a karamellt a maradék krémmel.
- A krémre egy réteg gofri kerüljön úgy, hogy mindenhol lefedje.
- Olvassz fel a csokiból 150 g-ot, és fedd be vele a gofrikat.
- Tedd az egészet a mélyhűtőbe 1-2 órára.
- Ha letelt az idő, vedd ki, és tegyél egy tálcát tetejére, majd óvatosan fordítsd át. Vedd le róla az edényt és az alufóliát.
- Törd apróra a mogyorót, a maradék csokit pedig olvaszd meg gőz felett, és kend rá a tortákra.
- Mielőtt a csoki megkötne, szórd rá a mogyorót.
- Tedd a mélyhűtőbe 1 órára.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock