nlc.hu
Életmód
Illatos aduász a nátha és a köhögés ellen – így vált családtaggá az antibakterizáló légfrissítő

Illatos aduász a nátha és a köhögés ellen – így vált családtaggá az antibakterizáló légfrissítő

Illóolajok segítségével te is időben megálljt parancsolhatsz a fertőzések kialakulásának, ráadásul természetes módon.

Bébiszitterkedést vállaltam el a hétvégén, unokaöcséimhez mentem már kora reggel, hogy átvegyem a frontot a nővéremtől. Még előző nap említette, hogy az iskolában elkaphattak valamit, mert a megfázás tünetei kezdenek jelentkezni náluk. Nagyokat tüsszögnek, krákognak, de a torkuk még nem fáj, gyakran nyúlnak zsepiért, kissé levertek, de legalább lázuk nincs. Indulás előtt még bedobtam a táskámba a nálam már bevált „Aromax” Antibacteria spray-ket, de ezúttal a levendula és mandarint, valamint a citrom-, és kubebaolajat tartalmazó permeteket vittem magammal.

Fotó: illusztráció, iStock

Ahogy megérkeztem hozzájuk, elő is kaptam az antibakterizáló légfrissítő termékeket. Mivel még aludtak, ezért a gyerekszobában indítottam a „permetezést”: oda a levendula-mandarin spray-ből, a nappaliba pedig a citrom- és kubebaolajat tartalmazó keverékből fújtam, és kíváncsian vártam a hatást. Titkon abban bíztam, hogy a nap végére – mire az anyukájuk is befut – nyoma sem marad a megfázáskezdeménynek, és a levertségük élénkségbe csap át.

A nap során még legalább 2-2 alkalommal nyomtam permetet a spray-kből, amelyeknek az illata lassan hatni kezdett rájuk. Nemcsak felfrissült a permettől a lakás, hanem jó szolgálatot tettek a gyerekek közérzetének a javulásában is. Ahogy teltek az órák, egyre kevésbé érezték magukat levertnek, sőt a fejfájásuk is enyhült – elsősorban a levendulás „illatfelhőnek” köszönhetően – , a levendulaolaj ugyanis többek között a fejfájás hatásos ellenszere. Estére, mire a nővérem hazaért, a krákogásuk is elmúlóban volt, s meglepődve konstatáltam, hogy alig fogyott egész nap a százas papírzsepiből.

Mindenesetre a gyerekeket még éjszakára is „bebiztosítottam”: mielőtt lefeküdtek volna, éjszakára is fújtam a permetből a szobájukba. Másnap délelőtt pedig jött a telefon a nővéremtől, hogy rá sem ismer a gyerekekre, teljesen kicserélődtek a másfél nap alatt, s immár teljesen egészségesnek tűnnek. Hála az antibakterizáló permeteknek, sikerült még a nulladik órában „kiűzni belőlük” a vírusokat. De azt tanácsoltam a nővéremnek, hogy a biztonság kedvéért, további fertőtlenítés céljából a következő 2 hétben is – amíg tart az iskola – aktívan használja a permeteket, hiszen a suliban könnyen összeszedhetnek ismét valami fertőzést, akkor pedig betegágyban tölthetik az ünnepeket…

A fertőzés egyébként lehet vírusos vagy bakteriális, a lefolyásból és a tünetekből állapíthatjuk meg, hogy éppen melyikről van szó. A vírusfertőzések általában 3-10 napig tartanak, rendszerint az első néhány napon érezzük magunkat a legrosszabbul, utána azonban folyamatosan javul az állapotunk. A bakteriális fertőzések viszont akár 2 hétig is elhúzódhatnak, a tünetek pedig idővel folyamatosan romlanak és antibiotikumos kezelés nélkül ritkán múlnak el. A gyógyulás szempontjából tehát nem mindegy, mit kaptunk el!

Az a legjobb az Antibacteria illóolaj-sprayk-ben, hogy megelőzésként is használhatjuk, de – mint az unokaöcséim esete is jól mutatja – akkor is „bevehetjük őket”, ha már felütötte a fejét valami nyavalya, de a permetekkel még időben „fülön tudjuk csípni”. Ha viszont már ténylegesen ledöntötték a kórokozók egyik-másik családtagunkat, akkor is illatosítsunk kitartóan, mert így legalább nem terjed tovább a betegség.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top