Életmód

A hollywoodi álmot élte, ma szegény embereken segít

Cindy Crawford volt a szomszédja, de rendszeresen ebédelt együtt például Spielberggel vagy Harrison Forddal. Egy utazás azonban teljesen megváltoztatta az életét.

Scott Neesont 2003-ban még nemes egyszerűséggel Mr. Hollywoodként emlegették, miután a Sony Pictures marketingért felelős alelnökeként évente több mint egymillió dollárt keresett, Beverly Hills egyik villájában élt, luxusautók és egy 12 méteres yacht tulajdonosaként – írja a Zacc blog. Valami azonban hiányzott a képből.

Ugyanebben az évben azonban egy ázsiai körút során rádöbbent, hogy a nála kevésbé szerencsések mekkora nyomorban élnek. Neeson csupán egy bő hónapos útra indult egy hátizsákkal és egy motorkerékpárral, ám amit egy Phnompen nevű városban látott, attól földbe gyökerezett a lába.

Scott Neeson, azaz az egykori Mr. Hollywood Heather Graham színésznő társaságában (Fotó: Getty Images)

Miután megismerkedett egy utcán kéregető fiúval, támogatást kínált a gyerek nyomorgó szüleinek. Kifizette a lakbérüket, hűtőszekrényt vásárolt nekik, sőt még arra is adott pénzt, hogy a többi gyereküket iskolába járassák. Ám két hét elteltével rá kellett döbbennie, hogy a gyerek apja és anyja mindent elkótyavetyélt, amit tőle kaptak, és a bevételt szerencsejátékra meg italra költötték. Ezután felkereste a környék hírhedt hulladéklerakóját is, ahol Kambodzsa legszegényebbjei tengetik az életüket, az akár harminc méter magas hulladékhegyek között. Érdemes megnézni a Zacc blogon látható fotókat is, igazán szívbemarkolóak!

Neeson könnyekre fakadt a látványtól, ahogy a guberálók között otthontalan, tíz év alatti gyerekeket is látott, akik kartonból és fóliából álló, kunyhónak is nehezen nevezhető tákolmányokban húzták meg magukat. A férfi azóta hetente többször is meglátogatja a telepet, eddig pedig már több mint négyszáz gyereket vett az általa létrehozott jótékonysági szervezet, a Kambodzsai Gyermekvédő Alap (CCF) támogatásába. 

Neesonnak azonban még ez is kevés, ő ugyanis azt szeretné, ha mindegyik gyereken segíthetne. 

Bárcsak több hozzá hasonló ember élne a világon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top