nlc.hu
A gyengédség összehoz

Babát varr bejrúti gyerekeknek

Babákat varr a bejrúti robbanást túlélő kicsiknek ez a 93 éves festőnő

Yolande Labaki egyből varrni kezdett, miután meglátta a robbanás képeit.

 

2020. augusztus 4-én hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosát. A bejrúti kikötőben történt detonációban 157 ember meghalt, sokan eltűntek és mintegy 300 ezer ember lakása semmisült meg.

A 93 éves libanoni festőnő, Yolande Labaki épp nem tartózkodott a városban, amikor a robbanás történt, de a Bejrútból érkező képsorok láttán azonnal úgy érezte, cselekednie kell.

A festőnő most babákat varr (Fotó: Twitter)

A festőnő most babákat varr (Fotó: Twitter)

Úgy döntött, babákat fog varrni azoknak a gyerekeknek, akik a robbanásban elvesztették otthonaikat. A Good Morning America riportjából kiderül, hogy a nemzetközileg is elismert festő korábban még sosem készített játékbabákat, de a robbanás után megfogadta, hogy száz babát is megvarr karácsonyig, hogy örömet okozzon a kicsiknek.

Mint mondja, neki mindig volt otthon babája, tudja, hogy milyen fontos ez egy gyereknek. Mindegyik babát kézzel varrja, egyedül az arcok hímzése jelent némi nehézséget. Ha kész a test, akkor ruhákat is párosít hozzá.

Yolande elmondta, hogy hatalmas boldogsággal tölti el a fotók látványa, amin babái már a gyerekeknél vannak.

Te szoktál varrni?

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top