„Mitől lehet még jobb egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót” – 8 pozitív gondolat, ami garantáltan feldobja a napodat (x)

Olga | 2021. November 01.
A pozitív gondolkodás óriási hatással lehet a mindennapjaidra: amikor optimistán tekintesz az életedre, sikeresebb és vidámabb leszel akár legszürkébbnek tűnő hétköznapokon is.

A tapasztalatok szerint a pozitív gondolkodású ember hisz abban, hogy a világ tele van jóval és szépséggel, és csupán rajta múlik, hogy észreveszi -e maga körül azt a rengeteg ajándékot, amit az élet kínál. Amikor ehelyett inkább a negatív dolgokra, nehézségekre koncentrálunk, akkor jó eséllyel saját magunknak nehezítjük meg az életet, ezért minden áldott nap van lehetőségünk dolgozni azon, hogy megőrizzük a hitet és bizalmat, melyek segítségével pozitívan tudjuk szemlélni az életünket. A következő idézetek ebben a segítségünkre lehetnek.

Pozitív gondolatok (Fotó: EcoFamily)

“Válj tudatos teremtővé, és búcsúzz el mindentől, ami gátol ebben. Halld meg a szíved hangját, ő mutatja az irányt!” (Arató Mónika)

„Egy homokszemben lásd meg a világot,

egy vadvirágban a fénylő eget,

egy órában az örökkévalóságot,

s tartsd tenyeredben a végtelent.  (William Blake)

“Mindig az tér vissza hozzám, amit magamból adok.

Olyan ez akár a visszhang, azt kapom, amit adok.” (Bagdi Bella)

„Semmi sem olthatja ki azt a fényt, ami belülről világít. ” (Maya Angelou)

„Néha a jó dolgok darabokra esnek, hogy ezekből a darabokból jobb dolgok szülessenek.” (Marilyn Monroe)

A pozitív gondolatok ereje (Kép: Getty Images)

„Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten.” (Eckhart Tolle)

„Találkoztál már valaha sikeres, kiteljesedett, boldog emberrel, aki ugyanakkor pesszimista? Én nem. Ez azért van, mert az optimizmus erővel ruház fel, és irányítja az érzelmeidet. A pesszimizmus meggyengíti az akaratodat, és elősegíti, hogy az aktuális hangulatod befolyásolja a cselekedeteidet. Optimista szemlélettel viszont a hozzáállásodat irányíthatod, hogy a legjobbat tudd kihozni a kétségbeejtő helyzetekből. Ezt nevezik »átírásnak«, mert míg néha a körülményeket nem tudod befolyásolni, azon igenis képes vagy változtatni, hogyan tekints a dolgokra.” (Nick Vujicic)

„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk. És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai.” (Janikovszky Éva)

Rhonda Byrne: Határtalan gondolatok

A Határtalan gondolatok című könyvben minden napra találsz egy pozitív, elgondolkodtató vagy épp sorsfordító gondolatot Rhonda Byrne-től, a világszerte nagy sikerű A Titok című könyv szerzőjétől. A Határtalan gondolatok könyvből megtanulhatod, hogyan használd a gondolataid erejét, hogyan változtass a belső monológodon úgy, hogy jobbá tedd az életed és megváltoztasd a sorsodat. Több öröm, jólét és nagyszerűség – az év minden egyes napján. „Amikor tudatába kerülsz ennek a nagyszerű törvénynek, annak kerülsz tudatába, hogy milyen hihetetlenül nagyhatalmú teremtmény vagy, hogy képes vagy létre GONDOLNI az életedet. (…) Változtasd meg az életedet, cseréld fel fényre a sötétséget, pozitívra a negatívat. Valahányszor a pozitívumra koncentrálsz, több fényt hozol az életedbe, márpedig te is tudod, hogy a fény eloszlatja a sötétséget. A hála, a szeretet, a kedves gondolatok, szavak és cselekedetek fényt hoznak, és elűzik a sötétséget.”

A legjobb idézetek:

Exit mobile version