Horoszkóp

Gondolataid teremtő ereje

Ha foglalkoztat az önismeret vagy az ezotéria, biztosan hallottál már a gondolatok teremtő erejéről. A világ rezgésekből áll, és gondolataid ugyanúgy kihatnak mindenre, mint a szavaid és a tetteid.

Amikor rossz passzban vagyunk, akár lelkileg vagy testileg, sokszor segítünk magunkon tudattalanul. Vidám filmeket nézünk, különleges ételeket eszünk, vagy elővesszük az ünnepnapokon használt teakeveréket. Megválogatjuk azt is, hogy kivel találkozunk.  A kedves, energikus ismerősöket szívesen látjuk, de akik mindig „leszívják az agyunkat”,  azokat messziről kerüljük. Így próbálunk minél több pozitív energiát magunkba szívni, és kerülni a negatív energiákat, amik csak fokozzák a rossz közérzetet.

Pozitív gondolkodás

Felszínesnek tűnhet, ha a pozitív gondolkodás alatt azt értjük, amikor tudatosan próbálunk minél több jóra koncentrálni. Közben minden rosszban megtalálni azt a bizonyos jót. Pedig ennek a folyamatnak az eredménye is csodás irányba viheti az életünket. Az általunk alkotott jó kisugárzik, és elkezdenek visszafelé áramlani a jó cselekedetek. Elveszett pénztárcád még aznap visszatér, vagy a leglehetetlenebb közmű-ügyintézés során megjelenik egy segítő angyal alkalmazott, aki tudja a megoldást, és az ügyed nem várt fordulatot vesz.

energia

Fotó: Unsplash

Kívánj az univerzumtól!

Vigyázz kívánságaiddal! Az elme hajlamos ismételgetni valamit, ami megragad benne. Gondolj a fülbemászó nyári slágerre, amit ki nem állhatsz, de napokig dúdolod. Ugyanígy hajlamosak vagyunk a rosszat is ismételgetni, vagy egy pontatlanul megfogalmazott üzenetet. A „Nekem ez nem fog sikerülni” vagy az „Én ehhez kevés vagyok” – olyan kívánságok, amikről a világegyetem nem fogja helyetted tudni: biztos nem gondoltad komolyan! Talán tudsz is olyan esetet, amikor nem az következett be, amit szerettél volna, hanem amit megfogalmaztál. Ezért nagyon fontos a tiszta, világos kívánság. Amit például a telihold idején, gyertyamágia közben is kiengedhetsz az univerzumba.

A megerősítő mondat

A jógában találkozhatsz ezzel, „sankalpa” néven. A szanszkrit szó jelentése szívből jövő szándék és fogadalom egyben. A relaxáció vagy a meditatív állapot alatt szokás háromszor elmondani az előtte pontosan megfogalmazott kívánságot. Mivel ez egy önmagát beteljesítő, megerősítő kijelentés, először találd ki, hogy mit szeretnél a legjobban elérni. Ezzel a személyes mantrával fogod magad átprogramozni. A változás szép lassan saját magad, majd a környezeted számára is látható lesz. A szankalpa mindig pozitív üzenet. Mindig jelen idejű, kijelentő mondat. Nem szabad benne tagadást használni, azaz például úgy kezdeni, hogy „soha többet nem fogok…”

Ami jó lehet: „Mindenem megvan és boldog vagyok” vagy „Egészséges vagyok és felszabadult”. Ha megvan, le is írhatod, hogy mindig ugyanaz legyen. A megtalált mondatot bármilyen személyes rituálé, vagy jógagyakorlás után használhatod. Relaxációban ülve vagy fekve, teljesen ellazult testi állapotban, és elcsendesített elmével mondd ki. Ez teheted magadban vagy hangosan, és ismételd háromszor. Utána pedig figyeld, hogyan alakul át az életed.

 

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top