Horoszkóp

Mágia telihold idején

A telihold minden ősi kultúrának része volt. Nem csoda, hiszen ha ez az égitest nem társul a Föld bolygóhoz, esélye sem lett volna, hogy kialakuljon rajta az emberiség.

Rengeteg népszokás, hiedelem, babona övezi a Holdat, de leginkább a telihold misztikuma ismert mindenki számára. A holdciklusok már az ókorban is lenyűgözték az embereket, a holdfázisokat a születés, halál, újjászületés körforgásával állították párhuzamba.

A Holdat többnyire női istenségként tisztelték, az égitest és a női test 28 napos ciklusa miatt, ami nem véletlen. Tömegvonzása hozza létre az óceánok árapály-dagály jelenségét, így az emberi testre is óriási hatással van, hiszen annak 60-70 százaléka víz, ami megegyezik a Föld vizeinek arányával. A Hold még ennél is többet jelent az számunkra: nélküle a Föld bolygón szélsőséges időjárási körülmények, 3 órás nappalok és csekély élővilág alakult volna ki, az emberiség semmiképpen.

Egyes felfogások szerint az egészséges női ciklus is a teliholddal kezdődik, de napjainkban nagyon sok minden határozza meg és tolja el a hold fázisaihoz képest. Az egészségünkért mindenképp tehetünk, ha követjük a holdnaptárat

telihold

Fotó: Pixabay

A holdfázisok hatása

Újhold idején szervezetünk regenerálódik, méregtelenít, könnyebben leküzdhetők a rossz szokások. Akárcsak a természetben, az emberben is felerősödnek az energiák. Számos kerti munka kötődött az újholdhoz, egyes növényeket nem szabadott ekkor vetni, mert csak virágoznak, de termést nem hoznak. Viszont a kotlós ültetése javallott volt, hogy gyorsan nőjenek a csibék, ahogy a föld alatt termő növények termése is.

 A növekvő, dagadó Hold energiája a belégzéshez, felvételhez, hízáshoz, erőgyűjtéshez kapcsolódik, így nem kedvez a fogyókúrának, tisztulást ösztönző folyamatoknak. De minden olyan kúrának igen, amivel táplálni, erősíteni akarjuk testünket-lelkünket. Akár vitaminokról, akár olajos bőrápolásról van szó.

Teliholdkor aztán elszabadulnak az energiák. A szervezet ilyenkor a Hold vonzásának hatására visszatartja vizet, feszültebbek, idegesebbek lehetünk. Testi hatása még a fokozott vérzékenység. A telihold összezavarja az érzelmeket, a negatív gondolatok, depresszió előtértbe kerül, sajnálatos hozadékai a szaporodó balesetek, és többen hajlamosak önkezükkel véget vetni életüknek e holdfázis idején. De legtöbbeket érintő hatása az alvászavar, nyugtalanság.

A fogyó Hold a kilégzés, megkönnyebbülés fázisa. Szervezetünk ekkor van csúcsformában a 28 nap alatt, aktívabbak vagyunk, jobban teljesítünk. Ez az időszak a legalkalmasabb rá, hogy diétába, szervezetünk gyógyításába kezdjünk.

A mágikus telihold

A telihold számos további izgalmat rejt, ismerhetjük a szuperholdat, amikor a horizonthoz közelebb jelenik meg, ezért agyunk hatalmasnak láttatja velünk. Létezik a vérhold jelensége, amikor a Föld árnyéka a Holdra vetődik, emiatt vöröses-narancssárga színt kap.

Ha pedig energia szintjén nézzük a dolgokat, bármilyen varázslat, kötés eredményesebben végezhető a Hold erejével, és az univerzumhoz intézett kérések is erőteljesebbek. Használjuk fel ezt az energiát önismereti munkához is. Forduljunk magunkba, meditáljunk, gondoljuk át céljainkat, és mindazokat a kapcsolatokat és dolgokat, amik már nem visznek előre az életben.

A teliholddal mi magunk is feltöltekezhetünk, de fényében megtisztíthatjuk vagy feltölthetjük kristály köveinket, ékszereinket, de minden rituális kellék extra erőre kap a hold sugaraitól.

gyertya

Fotó: Pixabay

Gyertyamágia

A telihold mágiához nem kell más, csak egy gyertya és a gondolataid ereje. A tűz, a gyertyák évezredek óta kötődnek spirituális szertartásokhoz. Teremts hozzá rendet magad körül, és a gondolataidban is. A telihold az építő és jókívánságok támogatója, de ahhoz, hogy az univerzum megfelelően fogadja vágyadat, tisztán és egyszerűen kell megfogalmaznod.

Csendesedj el, találd meg azt az egy megerősítő mondatot, amely az áhított állapotra utal. Legyen egyes szám első személyű, rövid és pozitív kijelentő mondat! Semmiképpen ne szerepeljen benne tagadás, vagy a nem szó. „Egészséges vagyok és megvan mindenem.” A mondatot karcold a gyertyába, majd gyújtsd meg, nézd a lángot, érezd át a kívánságodat, majd maradj a gyertya közelében, amíg az le nem ég.

A gyertya színével is hozzáadhatsz energiákat a szertartáshoz:

  • Fehér: béke, védelem, újrakezdés
  • Fekete: negatív energiák taszítása, függőségektől való szabadulás
  • Zöld: gyógyulás, siker, szerencse
  • Piros: szenvedély, szerelem, erő
  • Lila: spiritualitás, bölcsesség
  • Ezüst: női energiák, egyensúly

Az idei október pedig egy különlegességet is rejt, a következő holdtölte 31-én, halloween estéjén, mindenszentek előestéjén várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top