nlc.hu
Életmód

Diana hercegnő idézetek

„Csak azt tedd, amit a szíved diktál!” – 15 inspiráló idézet Diana hercegnőtől

Diana hercegnő ugyan már több mint 23 éve eltávozott, gondolatai azonban velünk maradtak és a jelenben is táplálkozhatunk belőlük.

„Szeretek szabad szellem lenni. Egyeseknek ez nem tetszik, de én már csak ilyen vagyok” – vallotta Diana hercegnő. Különös belegondolni, hogyan élne ma, nemsokára ötszörös nagymamaként, és miképp igyekezne segíteni a szenvedő embereken a pandémia idején, mert az egészen biztos, hogy nem volna tétlen. Inspiráló gondolatai ma is aktuálisak…

„Tegyél valami jót, anélkül, hogy jutalmat várnál érte és reménykedj abban, egy nap veled is valaki hasonlót fog cselekedni.”

„Korunk legnagyobb betegsége, hogy oly sok ember szenved attól, hogy sosem szerették.”

„Csak azt tedd, amit a szíved diktál!”

„Megérintem az embereket. Mindenkinek szüksége van erre szerintem. Amikor megérintem egy barátom arcát, megsimogatom, akkor ezzel kapcsolatot teremtek kettőnk között. Érzi a szeretetemet.”

A walesi hercgené

A walesi hercgené 1987-ben (Fotó: Jayne Fincher/Getty Images)

„Nem akarok drága ajándékokat kapni, vagy azt, hogy megvásároljanak. Mindenem megvan, amire vágyom. Azt akarom, hogy valaki mellettem legyen és biztonságban érezzem magam mellette.”

„Mindenkinek szüksége van arra, hogy értékeljék. És mindenkiben megvan az a képesség, hogy adjon a másiknak.”

„Ha boldog vagy, nagyon sokat megbocsáthatsz.”

„Az élet tele van üres fecsegéssel és szappanbuborékokkal, amelyek szétpukkannak. Két dolog azonban biztosan szikla lehet: a kedvesség és a jóság, amit mások iránt tanúsítunk a bajban, és a bátorság, amellyel a saját gondjainkat kezeljük.”

„Azt mondják, jobb szegényen, de boldogan, mint gazdagon és boldogtalanul. De mi lenne, ha kompromisszumos megoldásként lenne némi pénzünk és egy kicsit rosszkedvűek lennénk?”

Diana hercegnő

Diana hercegnő (Fotó: PA Images via Getty Images)

„Nem ciki, ha kimutatod az érzéseid.”

„Ha találsz valakit, akit úgy érzel, egy életen át tudnál szeretni, akkor ragaszkodj hozzá. Ha annyira szerencsés vagy, hogy viszontszeret, akkor védd meg mindentől.”

„Az a feladatunk, hogy megmutassuk, törődünk másokkal és saját magunkkal is.”

„Ha valaki bánt, felállok és eljövök onnan. Nem bántom vissza. Ha bántanak, az nem azért van, mert megérdemled. Azért van, mert a másik jelenleg csak ennyire képes.”

„Egy ölelés hihetetlen csodákra képes. Főleg a gyerekek számára.” 

Még több idézet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top