nlc.hu
Sztárok

Őket szerette Diana hercegnő

Mi lett azokkal a férfiakkal, akik részei voltak Diana hercegnő életének?

Diana 24 évvel a halála után is beszédtéma, a hercegnő szerelmi élete is sokat tárgyalják. Összeszedtük, hogy mi történt azokkal a férfiakkal, akik fontos szerepet kaptak az életében.

Diana hercegnőért sokan rajongtak és rengetegen szerették, férjét viszont sosem sikerült meghódítania: Károly herceg szíve másért dobogott már akkor is, amikor először találkoztak. A Crown sorozat utolsó évadát Diana és Károly boldogtalan szerelmi története uralta, és érezhető volt, hogy az írók az elhunyt hercegnő iránti kegyeletből sem feszegették túl részletesen a történetnek azt a részét, hogy Diana miként próbált a válása után vigasztalódni. 

Barry Mannakee, baleset vagy gyilkosság?

A Dianáról szóló egyik életrajzi könyv szerint, a hercegnő 1985 körül szeretett bele a nős testőrébe, Barry Mannakee-be. A pletykákat természetesen nem kommentálták a palota részéről akkor sem, de a férfit nem sokkal később elbocsátották. A testőre pedig alig két évvel később, 1987-ben egy tragikus motorbaleset következtében elhunyt. A szóbeszéd szerint Diana már ekkor is valamiféle „külső beavatkozást” gyanított. „Én csak akkor voltam boldog abban az időszakban, amikor ő a közelemben volt… A halálával kapcsolatos igazságot soha nem fogom megtudni” – mondta később a hercegnő, ami vélhetőleg nem esett jól Barry özvegyének, Susannek.

Diana hercegnő és testőre Barry Mannakee 1987-ben (Fotó: profimedia)

Diana hercegnő és testőre Barry Mannakee 1987-ben (Fotó: profimedia)

James Hewitt, aki kertész lett

Az egykori katona egy lovaspóló mérkőzésen ismerte meg a hercegnőt. Még ma is előkerülnek azok a találgatások, amelyek szerint Harry herceg apja valójában Hewitt, ám ezt maga Diana cáfolta meg, egy 1995-ös interjúban. Akkor elismerte, hogy viszonya volt a férfival, és a kapcsolat az elmondása szerint csak 1986-ban, két évvel Harry születése után kezdődött. „Szerettem, imádtam őt” – mondta a Panorama interjúban a hercegnő, aki arról is részletesen beszámolt, hogy megannyi szerelmes levelet írt a férfinak, amikor távol voltak egymástól.  Nem sokkal azután, hogy a kapcsolat kiderült, Hewitt hamar a sajtó célpontja lett, ennek következtében a férfi kikészült és megpróbálta megölni magát. A most 62 éves Hewitt alig néhány napja szerepelt a Daily Mail napilap hasábjain. Mint kiderült, az idős férfi az angliai Devonban él és kertészként dolgozik. Négy évvel ezelőtt szívrohamon esett át, ma már csak nyugalmas öregkort akar magának.

James Hewitt egy friss fotón, Exeterben, 2020-ban (Fotó: Profimedia)

James Hewitt egy friss fotón, Exeterben, 2020-ban (Fotó: Profimedia)

James Gilbey, aki sokáig várt a házassággal

Miközben James Hewittal volt se vele, se nélküle kapcsolatban, Diana életében feltűnt egy másik férfi is, James Gilbey üzletember, akit Diana 17 éves korában ismert meg. Kettejük románca véletlenül derült ki, amikor felvettek egy közel félórás telefonbeszélgetést 1989 szilveszterén. A csevegés alatt az akkor még házas hercegnőt a férfi „kis Tintahalacskámnak” becézte, majd azt súgta a telefonkagylóba, hogy csak annyit kíván, szorosan magához ölelhesse Dianát. „Hát, nem akarnék teherbe esni” – válaszolt az akkor már kétgyerekes hercegnő. A beszélgetést két évvel később, 1992-ben hozta nyilvánosságra az egyik brit napilap, és az ott közölt részletek bőven tartalmaztak korhatáros részeket is. Mint kiderült, a viszonyuknak addigra már vége volt.

Gilbey napjainkban már elmúlt hatvan éves. Csak 2014-ben házasodott meg először, Lavina Hadsley-Chaplin lakberendezőt vette feleségül, és közösen nevelik a nő korábbi házasságából született öt gyerekét.

James Gilbey a Cartier Style Et Luxe című rendezvényén, 2006-ban (Fotó: Profimedia)

James Gilbey a Cartier Style Et Luxe című rendezvényén, 2006-ban (Fotó: Profimedia)

Oliver Hoare, akinek majdnem a házasságába került a viszony

1992 decemberében Diana és Károly hivatalosan is különköltöztek. Ekkoriban számolt be róla a People magazin, hogy a hercegnő megszállottja lett Oliver Hoare műkereskedőnek. Az akkori információk szerint Diana közel 300 alkalommal hívta a férfit, ezt pedig az akkori testőre később megerősítette a Daily Mailnek. A dolog pikantériája, hogy Hoare a hercegi házaspár közös barátja volt. „Egyszer magam láttam Hoare-t félmeztelenül egy hatalmas váza mögött a Kensington-palota folyosóján, amint szivarozott” – nyilatkozta a testőr a Daily Mailnek. Mivel a férfi házas volt, a neje megfenyegette, hogy elválik, ha folytatja a viszonyt. A férfi végül együtt maradt francia származású feleségével. Három gyerekük született. A férfi 2018-ban, 73 évesen hunyt el hosszú betegség után.

Oliver Hoare Londonban, 2006-ban (Fotó: Profimedia)

Oliver Hoare Londonban, 2006-ban (Fotó: Profimedia)

Theodore Forstmann, a virágmániás

A milliárdos Theodore Forstmann húsz évvel volt idősebb a hercegnőnél, amikor 1994-ben egy fogadáson találkoztak. A Daily Mail beszámolója szerint a férfi három éven keresztül, egészen Dianan haláláig minden héten egy hatalmas csokor virágot küldetett Dianának. „Alakult valami, meg nem is. Végül visszamentem a régi barátnőmhöz, Deborah Hagertyhez” – mondta egy újságírónak a férfi, aki 2011-ben hunyt el.

John Kennedy Jr., a talán pasi

A néhai Kennedy elnök fia, aki maga is tragikusan fiatalon, 1999-ben hunyt el, ám négy évvel korábban, 1995-ben egy igazán szenvedélyes éjszakát töltött együtt Dianával. Legalábbis ezt állította a hercegnő akkori spirituális tanácsadója, Simone Simmons, aki szerint a nő így számolt be neki arról a bizonyos éjszakáról. „Beszélgetni kezdtünk, egyik dolog követte a másikat, és az ágyban kötöttünk ki.” Diana akkori komornyikja azonban azt állította, hogy mindez hazugság. „Ez, kérem, egy fantasztikusan kitalált hülyeség, ami egyszerűen nem igaz” – mondta a komornyik a Mirrornak.

John F. Kennedy Jr. (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

John F. Kennedy Jr. (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Will Carling, akinek kitálalt a felesége

Diana hercegnő megrögzötten imádott sportolni. Naponta járt edzőterembe, és rendszeresen teniszezett is. Az edzőteremben találkozott a kigyúrt Will Carlinggal, aki sikeres rugbyjátékos volt, mellesleg házas, felesége pedig ismert tévébemondó volt. 1995-ben Diana megkérte a férfit, hogy legyen a személyi edzője, és sokáig senki nem is gyanított semmit a viszonyukról, pedig a hercegnő még a férfi mérkőzéseire is kijárt, egyszer pedig a fiait is magával vitte. Will felesége azonban rájött a viszonyra, és beadta a válópert. De nem maradt csendben. Közölte a lapokkal, hogy Diana elcsábította tőle a férjét. „Szomorú vagyok, hogy Will ebbe a helyzetbe hozta magát, és azért is, mert a hercegnő ezt tette. Tudjuk, hogy vele is ezt tették, de nem gondoltam, hogy ő is ehhez folyamodik. Nyilvánvalóan mégis így történt” – nyilatkozta a megcsalt feleség, akinek szavait sem a sportoló, sem a hercegnő nem cáfolta. Will Carling azóta újra megházasodott. A most 51 éves nyugdíjas sportolónak két gyereke van.

Bryan Adam, a másik nagy homály

Az ismert zenész, Bryan Adams még 1985-ben írta a Diana című dalt, azonban egészen 1995-ig nem találkozott a hercegnővel. 2014-ben a zenész korábbi barátnője, Cecilie Thomsen színésznő mesélt be a zenész és Diana kapcsolatáról a Daily Mailnek. „Tudtam, hogy Dianának és Bryannek viszonya volt. Mindez valóban csak 1996-ban és nem a 80-as években történt, de ennek a románcnak köze volt ahhoz, hogy mi szakítottunk” – mondta Thomsen. Bryan Adams soha nem házasodott meg. Jelenlegi párjával, Alicia Grimaldival két közös lánya van.

Bryan Adams és Diana hercegnő egy kanadai rendezvényen, 1986-ban (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Bryan Adams és Diana hercegnő egy kanadai rendezvényen, 1986-ban (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Hasnat Khan, a szerető, akiről film is készült

Aki látta a Diana című filmet, az képet kapott arról, mekkora szerelem volt Diana és a sebész dr. Hasnat Khan között. Akkor találkoztak, amikor a már elvált hercegnő egy ismerősét látogatta meg abban a kórházban, ahol a férfi dolgozott. Dianának ódákat zengetek a tehetséges férfiról, ő pedig mindennél jobban szerette volna megismerni a orvost.

Kettejük között szerelem szövődött, és az egykori alkalmazottak szerint Diana az autójának csomagtartójában csempészte be a férfit a palotába. A kapcsolat olyannyira komolyra fordult, hogy 1997 nyarán a férfi elvitte Pakisztánba a hercegnőt, hogy bemutassa a családjának, csakhogy egy valamivel nem számoltak: ha nehezen is, de Diana megbarátkozott a sajtóval, és olykor még átverni, manipulálni képes volt azt. De az egyszerű életet élő, elhivatott orvos erre képtelen volt. Amikor a viszonyra fény derült, Khan elviselhetetlennek érezte a sajtó nyomását, és végül ő maga szakított a hercegnővel, annak ellenére, hogy mindketten szerelmesek voltak.

Hasnat Khan, a hercegnő volt szeretője (Fotó: Stan Karczmarz/Sygma via Getty Images)

Hasnat Khan, a hercegnő volt szeretője (Fotó: Stan Karczmarz/Sygma via Getty Images)

Amikor 1997-ben Diana meghalt, az orvos is részt vett a temetési szertartáson a Westminster apátságban. Hét évvel később 2004-ben azt mondta a rendőrségnek, kételkedik abban, hogy a hercegnő várandós lett volna a halálakor, mivel mindig fogamzásgátló tablettát szedett. A rendőrségi vizsgálatban azt is megosztotta a nyomozókkal, hogy kapcsolatuk 1995 nyarán kezdődött, és bár többször is beszéltek a házasságról, ő maga úgy érezte, hogy a média érdeklődése hamar pokollá változtatta volna a kapcsolatukat. Amikor azt kérdezték tőle, mit gondol, a hercegnő gyilkosság áldozata lett-e, az orvos azt felelte, hogy egy tragikus autóbaleset történt, amely Diana életébe került.

A férfi 2006-ban vette feleségül az afgán királyi család egyik leszármazottját, Hadia Sher Alit, azonban két évvel később kérelmet nyújtottak be a bíróságon, hogy elválhassanak.

Dodi Fayed, a legnagyobb rejtély

Hogy tényleg szerette a milliárdos üzletembert, vagy vele akarta féltékennyé tenni a sebészt, aki szakított vele, azt már soha nem fogjuk megtudni. Tény azonban, hogy alig egy hónappal azután, hogy Khan lezárta a kapcsolatukat, Diana románcba bonyolódott Dodi Fayeddel. 1997 augusztusában Párizsban voltak, amikor egy autóbaleset következtében mindketten életüket vesztették.

Az 1997-es tragédiban elhunyt Diana hercegnő és Dodi Fayed (Fotó: ARCHIVES / AFP)

Az 1997-es tragédiban elhunyt Diana hercegnő és Dodi Fayed (Fotó: ARCHIVES / AFP)

Koronás férfiak akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top