Sztárok

Diana hercegnőnek hat szeretője volt, köztük három nős férfi – megszállottan kereste a boldogságot, hiába

Annak idején, amikor Károly hercegnek Kamilla helyett Dianát kellett feleségül vennie, megpecsételte a sorsukat. Bármennyire igyekeztek is, Diana házassága nem működött, és máshol kereste a boldogságot.

A történetük mesébe illően kezdődött, de mindannyian ismerjük a végét. Károly hercegnek egy szeretője volt miután összeházasodtak Dianával, Camilla, akit már az esküvője előtt is szeretett, végül a szívek hercegnője is másnál kereste a boldogságot. Elismerten hat szeretőjéről tudunk, akikkel Diana hosszabb-rövidebb ideig volt együtt. Kevésbé ismert részlet, hogy a hercegnő –akinek állítása szerint Kamilla tette tönkre a házasságát Károllyal – maga is is porrá zúzott nem egy boldog(nak hitt) házasságot.

Mese, egy kicsit másképpen 

Évek óta ócsárolják a britek Camilla Parker-Powlest, amiért pokollá tette Diana hercegnő boldogságát. Pedig Károly és Camilla szerelme Diana nélkül valójában az a romantikus történet lenne, amit a britek amúgy annyira imádnak, ha a királyi családról van szó. Két szerelmes, akik bárhogyan küzdöttek az érzéseik ellen, végül egymásra találtak. 

De Diana nagyon is létezett, és bár elég sok férfi megfordult az ágyában, miután bekerült a brit királyi családba, ezt a nép betudta a boldogtalanságának, és olyannyira elnézőek vele, hogy Diana viszonyait firtató filmek bukásra vannak ítélve a szigetországban.

Fotó: Getty Images
Károly és Diana – Fotó: Getty Images

Viszont, ha igazságosak akarunk lenni, kezdjük az elején! Hiszen Károly és Diana szerették egymást, még akkor is, ha eltérő elképzeléseik voltak a szerelemről és a házasságról. Tényleg reménykedve és boldogan mondták ki az igent 1981. július 29-én az évszázad esküvőjén, a királyi család is örült Dianának. Amikor a friss házasok visszatértek a nászútról, Balmoralban csatlakoztak a Windsorokhoz. A királynő és Fülöp herceg valamint a személyzet egy kis hintóval várta őket a birtok bejáratánál, felültették rá őket, Erzsébet és a többiek pedig nevetve követték Károlyékat a kastélyig. Röviden: ilyen jókedvűen teltek az első évek.

Diana házassága a saját szemszögéből, Károly sosem beszélt kettőjükről

Hogy miért romlott meg a házasság, azt csak és kizárólag Diana szemszögéből tudjuk, Károly úriemberként viselkedett, soha nem nyilatkozott a magánéletéről, egy rossz szót sem szólt néhai feleségéről. Pedig, abban általában mindenki egyetért, hogy egy kapcsolat megromlásához ketten kellenek. Ugorjunk az esküvő után négy évet. Úgy 1985-re romlott meg végleg a walesi hercegi pár házassága, addig igazán szépen éltek, és örültek Vilmos és Harry születésének.

Szóval 1985 körül Károly felújította a kapcsolatát Camillával, felesége pedig a személyi testőrénél keresett vigaszt. Ezt ő maga vallotta be, amikor életéről mesélt beszédtechnikai tanárával, Peter Settelennel, aki szalagra vette föl ezeket a vallomásokat, és melyeket pár hete le is adott egy brit tévéadó, és ez a Károly-Diana-Camilla háromszög történetét is felelevenítette

Tragédiával végződött a nagy szerelem

Fotó: Getty Images
Barry Mannakee (szürke öltönyben) – Fotó: Getty Images

“Olyan boldog voltam akkor, hogy mindent képes lettem volna feladni. Barry miatt elhagytam volna Károlyt és az udvart is. Úgy érzem, ő volt életem szerelme, és csak akkor voltam boldog, ha a közelemben volt” – mondta a hercegnő. Mérhetetlen bánatot érzett, amikor kitudódott viszonyuk, és az udvar elbocsátotta az egyébként kétgyermekes és nős férfit. Mannakee-t 1987-ben motorbaleset érte, a hercegnő pedig azt képzelte, hogy viszonyuk miatt a brit titkosszolgálat tette el láb alól a volt testőrt. 

Új remény, de Diana nem élvezhette sokáig ezt a kapcsolatot sem

Pedig akkor már Diana James Hewitt karjaiban vigasztalódott. 1986-ban Jamest jelölték ki a kis hercegek, Vilmos és Harry lovasoktatójának. Az órákon Diana is megjelent, és lassan szerelem szövődött a szép hercegnő és a fess katonatiszt között. “Szerettem, imádtam őt” – ismerte el Diana 1995-ben a példátlan és mellesleg igen káros hatású, magánéletéről szóló tévéinterjújában. A viszony még az Öböl-háború alatt is tartott, Diana szerelmes leveleket küldözgetett a fronton harcoló Hewittnak. Ám a távolság és a bizonytalan jövő közéjük állt, később Hewitt gentlemanhez nem méltóan könyvben teregette ki viszonyukat.

Fotó: Getty Images
James Hewitt – Fotó: Getty Images

Rövid viszony és párhuzamos szerelem

A nyolcvanas évek második felében ugyan James Hewitt volt a szeretője, Diana ugyanebben az időben viszonyt folytatott James Gilbey nevű reklámszakemberrel is. A viszonyt egy véletlen buktatta le. 1989 szilveszterén egy amatőr rádiós felvett egy 23 perces telefonbeszélgetést, véletlenül azt, amelyiket Diana és James csevegnek. A 37 esztendős Gilbey azt kérdezte Squidgynek, Tintahalacskának becézett hercegnőjétől, tudja-e, mit szeretne éjfélkor elképzelni? A kérdésre ő maga adta meg a választ: “azt, hogy szorosan magamhoz ölellek”. Mire Diana: “Nem akarnék teherbe esni…” Majd hosszasan ecsetelték, hogyan szeretkeznének. A beszélgetést 1992-ben hozta le a The Sun brit bulvárlap. Hogy a viszony mikor kezdődött, és meddig tartott, máig rejtély övezi. 

Fotó: Getty Images
James Gilbey – Fotó: Getty Images

Károly herceg barátja is a hercegnő szeretője volt

1992. decemberében a walesi hercegi pár hivatalos különköltözött. Diana ezt követően habarodott be Oliver Hoare műkereskedőbe. Ő Károly barátja is volt, nem zavartatták magukat sem emiatt, se amiatt, hogy a férfi nős volt. Oliver soha nem nyilatkozott a kapcsolatukról, a bulvársajtó sem tudta úgy ízekre szedni, mint a hercegnő következő áldozatát, Will Carlingot.

A rögbisztár Carling egy edzőteremben találkozott a hercegnővel, fess volt, kigyúrt, sikeres, azonnal beleszeretett Diana. Akadt egy bökkenő, Carling felesége, Julia, aki sikeres tévébemondónő volt. Senki sem tudott a viszonyról, míg Julia a lapokban le nem rántotta róla a leplet, azt állítva, hogy a hercegnő elcsábította tőle a férjét, emiatt válnak. Julia állítását sem Carling, sem a hercegnő nem cáfolta, tudták, van benne igazság. A botrány megpecsételte ezt a viszonyt is.

Fotó: Getty Images
Will Carling – Fotó: Getty Images

Az utolsó nagy szerelemről film is készült

Ezután jött Mr. Csodálatos, Diana utolsó szerelme, dr. Hasnat Khan. A férfi akkor ismerte meg a walesi hercegnőt, amikor az egy szívműtéten átesett ismerősét látogatta meg a londoni Royal Brompton kórházban, melyben Dr. Khan dolgozott. Itt ecsetelték neki az orvos tehetségét, bámulatos képességeit, remek operációit, Diana pedig, aki mindig is csodálattal nézett a hasonló férfiakra, találkozni akart vele.

Fotó: Getty Images
Dr. Hasnat Khan – Fotó: Getty Images

Senki, még a királyi családot jól ismerő újságírók sem tudják, hogy miként alakult ki a hercegnő és Khan szerelmi kapcsolata. Az akkori cikkekből csak annyi világos, hogy a hercegnő egyre többször kereste fel a Royal Brompton kórházat, és egy alkalommal végignézett egy szívműtétet is, melyet a Sky News tévécsatorna élőben közvetített. A brit lapok ekkor kezdtek el gyanakodni arra, hogy a két ember között valami van. Diana állítólag az autója csomagtartójában csempészte be őt a Kensington-palotába, az otthonába, majd 1996-ban Diana Pakisztánba utazott, és megismerkedett a férfi szüleivel is. Miután a kapcsolatra fény derült, Khan élete rémálom lett, nem akart így, sajtó által üldözve, a reflektorfényben élni, emiatt szakított a hercegnővel.

Fotó: Getty Images
Dodi Al Fayed – Fotó: Getty Images

Szakértők, Diana legközelebbi barátai szerint Lady Di féltékennyé akarta tenni Khant Dodi Al Fayeddel, ezért kezdett ki vele, ezért csókolózott és enyelgett a férfival a fotósok kamerái előtt. Soha nem akart az egyiptomi playboyhoz feleségül menni, mert Hasnat volt élete nagy szerelme, őt akarta e csellel visszaszerezni. A terve azonban nem jött be, s a hercegnő éppen annak a férfinak az oldalán hunyt el, akit csak kihasznált.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top