nlc.hu
Család

Királyi agglegények

Ők ma a legkapósabb királyi agglegények

Autóversenyző, tehetséges festő- és szobrászművész, de képzett helikopterpilóta is van közöttük... Íme azok a kékvérű férfiak, akiknek még nincs karikagyűrű az ujján.

Habsburg Ferdinánd Zvonimir

IV. Károly magyar király és Bourbon–Pármai Zita királyné 23 éves dédunokája Habsburg Ferdinánd Zvonimir gokartosként kezdte karrierjét, majd 2017-re egészen a Formula-3-as Európa-bajnokságig jutott, az elmúlt két évadban viszont a DTM-ben, vagyis a kontinens legnagyobb túraautó-bajnokságában versenyzett. Legnagyobb álma a Formula-1. Az osztrák hadseregnek is tagja volt. 2020 januárjában vonult be, majd 2020 júliusában le is szerelt. Tavaly nyártól teljes mértékben  autóversenyzői karrierjére fókuszál – tudtuk meg Habsburg Ferdinánd sajtósától.  Imád teniszezni, túrázni, búvárkodni, a barátai pedig egyszerűen csak hercegnek becézik.

Habsburg Ferdinánd Zvonimir

Habsburg Ferdinánd Zvonimir (Fotó: Instagram/comfhabsburg62)

Constantine Alexios görög és dán herceg

A 22 éves Constantine Alexios görög és dán herceg Pavlos koronaherceg és Marie-Chantal görög hercegnő idősebb fia és második gyermeke. Londonban nőtt fel, a Wellington Főiskolán katonai képzésben részesült, később pedig a Georgetown  Egyetemre járt. A festészetben és a szobrászatban rendkívül tehetséges, de érdeklik a lovak, a vadászat, a zene és a fotóművészet is. A Dior férfidivatját bemutató The Dior Sessions című fotóalbumban modellként állt kamera elé. Mindemellett pedig azt is elmondhatja magáról, hogy a keresztapja Vilmos herceg.

Constantine-Alexios herceg

Constantine-Alexios herceg (Fotó: Instagram/alexiosgreece)

Achileas-Andreas görög és dán herceg

Achileas-Andreas görög és dán herceg Pavlos koronaherceg és Marie-Chantal görög hercegnő második fia, Constantine Alexios öccse. Testvéreivel együtt ő is Londonban nőtt fel, tanult a Wellington Főiskolán, jelenleg pedig a New York-i Egyetem hallgatója. A 20 éves herceget érdekli a színjátszás, 2017-ben néhány epizód erejéig szerepelt az Egyesült Államok egyik legrégebben futó szappanoerájában, a Gazdagok és szépek-ben. Szeret vitorlázni, robogózni, síelni és hatalmas állatbarát.

Achileas-Andreas herceg

Achileas-Andreas herceg (Fotó: Instagram/achi_of_greece)

Mateen herceg

A 29 éves Mateen herceg Brunei szultánjának tizedik gyermeke, akinek ereiben a brunei mellett japán és brit vér is csörgedezik. Hazáján kívül Nagy-Britanniában is tanult, 2011-ben végzett a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. 2014-ben londoni King’s College-ban nemzetközi kapcsolatok szakon diplomázott, majd elvégezte a nemzetközi tanulmányok és diplomácia mesterképzést is. Mindezeken felül képzett helikopterpilóta. Jeleskedik lovaspólóban, de számos további sportot is űz, többek között golfozik, ejtőernyőzik, síel, evez, tollaslabdázik és bokszol.  Saját magát úgy definiálja, mint a tigrisek királya, ugyanis fehér tigriseket és ocelotokat tart.

Mateen herceg

Mateen herceg (Fotó: Instagram/tmski)

Louis Spencer

Harry herceg unokatestvére, a 26 éve Louis Spencer, Diana hercegnő öccse Charles Spencer legidősebb fia. Londonban született, de szülei válását követően hosszú ideig a dél-afrikai Fokvárosban élt. Később visszaköltözött az Egyesült Királyságba és az Edinburghi Egyetemen szerzett diplomát. Bár „technikailag” nem herceg, azonban elsőszülött fiúként ő fogja örökölni édesapja grófi címét és birtokát.

Louis Spencer

Louis Spencer (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Olvass még a királyi családokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top