nlc.hu
Életmód

Nick Vujicic idézetek

„A könnyek megtisztítják a lelketek ablakát” – 10 lélekemelő idézet Nick Vujicictől

Nick Vujicic kétségkívül a világ egyik leginspirálóbb embere. Ezúttal tőle hoztunk tíz idézetet, melyek ezekben a legkevésbé sem könnyű időkben talán még aktuálisabbak, mint valaha.

A végtagok nélkül élő, világhírű motivációs tréner, Nick Vujicic  a világ 74 országában, összesen mintegy 9 és félmillió ember előtt tartott már előadást, több alkalommal járt Magyarországon is. Bár nem tudjuk, mikor hallgathatjuk legközelebb élőben, ám értékes, lélekemelő gondolatait bármikor felidézhetjük. Érdemes…

„Nem szabad annak élned, amid nincs. Inkább élj úgy, mintha bármit megtehetnél, amiről álmodsz.”

„Gyakran az, amitől a legjobban féltél, sokkal kevésbé problémás, mint ahogy gondoltad. Nincs azzal semmi baj, ha előre tekintünk, és a jövőt tervezgetjük, de tudnod kell, könnyen meglehet, hogy a legnagyobb félelmeid a legnagyszerűbb meglepetéssé válnak.”

„Számos attitűd közül lehet választani, de úgy gondolom, hogy a leghatalmasabbak a következők: a hála, a cselekvés, az empátia és a megbocsátás.”

„Ha keserű vagy, dühös, sajnálod magadat és képtelen vagy megbocsátani, mit gondolsz, hová jutsz el ezzel a viselkedéssel? Fordíts hát hátat a pesszimista hangulatnak, tankolj fel optimizmussal, töltődj fel hálás, cselekvő, együttérző vagy megbocsátó hozzáállással.”

„Isten karja sosem túl rövid. Bárkihez képes elérni. Meríts erőt ebből! Merj próbát tenni, és merj olyan magasra emelkedni, ahová képzeleted röpít. Számíthatsz a kihívásokra, az akadályokra, de fogadd úgy ezeket, mint »jellemépítő tapasztalatokat«. Tanulj belőlük, emelkedj föléjük.”

Nick Vujicic

Nick Vujicic (Fotó: Gordon Stabbins/Getty Images)

„A könnyek megtisztítják a lelketek ablakát.”

„Nem mások elvárásainak kell megfelelned. A tökéletességet a magad módján is meghatározhatod.”

„Néhány sérülés gyorsabban gyógyul, ha mozgásban maradsz.”

„Nem hiszem, hogy bármikor többet kapnánk, mint amennyivel elbírunk. Hidd el nekem, bármiféle hiányosságod is van, azzal a képességgel rendelkezel, hogy szembenézz a nehézségeiddel.”

„Azt üzenem neked, bárhol is tartasz éppen az életben, hogy soha nem szabad azt gondolnod, hogy minden elveszett. Lehet, hogy letértél az igaz útról. Lehet, hogy szörnyűséges dolgokat is elkövettél, de ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz fordítani a sorsodon, új szenvedélyt találni és a jó eszközévé válni ebben a világban.”

Még több idézet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top