Ki szeretne egy villámgyorsan elkészíthető isteni desszertet? Olyan fincsi nyalánkságot hoztunk, ami könnyen beszerezhető hozzávalókat tartalmaz és igazi téli csemege. Az alma szerelmeseinek van egy jó hírünk: ennek a gyorsan elkészíthető édességnek ugyanis a legfontosabb hozzávalója a gyümölcs. Ugyan nem friss almából készül, hanem befőtt kell hozzá, de ez csak fokoz az ízélményen. Mutatjuk, hogyan készül a mennyei 10 perces almás-áfonyás morzsasüti fahéjjal.
10 perces morzsasüti hozzávalói:
- 80 dkg almabefőtt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál finomra reszelt biocitromhéj
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 1 csésze pirított müzli
- tejszín
Az almabefőttet, a fahéjat és a citromhéjat keverd össze egy tálban. Ha túl nagynak találod az almadarabokat, vágd azokat a megfelelő méretűre. Keress 4 hőálló csészét és az áfonyalekvárt oszd szét bennük, majd tedd a lekvárra az ízesített almákat. Végül fedd le fóliával a csészéket, és rakd a mikróba két és fél percre, maximális fokozatra. Jobb, ha mikrózáskor a fólia nem érintkezik az étellel.
Ha elkészültek, vedd ki a csészéket, és szórd a müzlit arányosan az alma tetejére. Majd tedd vissza további 15-20 másodpercre a mikróba, hogy a müzli is átmelegedjen. A fantasztikus ízeket csak fokozza, ha még melegen nyomsz az édességre egy kis tejszínt. A csoda 10 perc alatt készen van. Az íze pedig utánozhatatlan. Megvan az új kedvenced? Mi megmondtuk.
További 10 perces receptek az NLCafén:
- 10 perces leves vacsorára
- 10 perces gyors reggeli, amit ne diéta alatt válassz
- 10 perces sajtos lángos