Dekor

Erdei girland

Számomra az egyszerû, örökzöldekbõl készült girlandok legalább olyan szépek, mint bármely más karácsonyi dekoráció, ráadásul kellemes aromás illatukkal még a szoba levegõjét is felfrissítik.

Ezen kívül nem kell hozzájuk fényes, csillogó kiegészítés, tiszta, szerény szépségük önmagáért beszél.






A zöld árnyalatai

A tartós ezüstfenyő és az arany ciprus adja az elsődleges alapanyagot, a zöldön kívül némi kékes és arany árnyalattal is kiegészítve a kompozíciót. A glicerinnel bevont, rézszínű bükkfalevelek mélyvörös árnyalata jól kiegészíti az előző két növényt. A Callistemon cserje levelei finom sorokban bújnak meg a tűlevelek között, a nagy, lapos és szárított gombák, valamint a kellemes formájú fenyőtobozok pedig még változatosabbá teszik ezt a csak természetes anyagokból álló díszt.


Az elkészítés módja

Készítsünk el egy mohával töltött dróthálótekercset. Ideális esetben nedves mohát kell használni, kivéve, ha a díszt matt falra, vagy tapétára akarjuk felakasztani. A tekercset hajlítsuk girland formájúra. Egymást átfedve szúrjuk bele a drótozott gallyakat. Először a két oldalt készítsük el, azoknak is az aljáról induljunk. A girland belső részénél középről kifelé haladjunk. A tobozokat és a gombákat drótozzuk meg, és szúrjuk őket a girland megfelelő részeire.

Hozzávalók: 







Kattints a képre!
• 2,4m x 15cm vékony drótháló
• 15 marék nedves vagy száraz moha
• 30 db drótozott, glicerinnel kezelt és festett bükklevél ezüstfenyő, 
•  Callistemon cserje, gyümölcsöző borostyán és arany ciprus
• 20 db fenyőtoboz
• 15 db szárított gomba keményebb drótdarabok








Kattints a képre!
Dekorhabos tükördísz

A dekorhab, egy a levegőn megszilárduló habfajta, mely könnyen kezelhető és esztétikus. A tükördísz alapjául egy karácsonyi minta szolgálhat, amit kartonból, vagy hullámpapírból vághatunk ki. Az alakzat lehet például egy fenyőfa, vagy egy csillag, esetleg egy mikulás sziluettje. A csillag vagy fenyő sarkaira ragasszunk fel tükördarabkákat, amelyet a sarki üvegestől szerezhetünk be – feltehetően ingyen, mert nála az apróbb darabok amúgy is hulladékszámba mennek.






Kattints a képre!

Ezután a dekorhabbal kitöltjük az üresen maradt részt. Hagyjuk megszáradni. Miután megkeményedett színes üvegkavicsokat vagy egyéb díszítőelemeket ragaszthatunk rájuk. A minta tetejét lukasszuk ki, és akasszuk fel valahová, ahol jól mutat, ajtóra, fenyőfára vagy akár erdei girlandra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top