Dekor

Saját készítésű karácsonyi üdvözlőlapok 5 perc alatt

Örök dilemma, hogy az adventi rohanásban hogyan juthat idő karácsonyi lap készítésére, ráadásul úgy, hogy nem kell hozzá nagy kézügyesség és csillió hozzávaló. Megmutatjuk!
Lelőhelyek:

• Kortúrmatrica, hópehelysorminta: Hobbyművész
Cím: Mammut I., 3. emelet, Bp. II. ker., Lövőház u. 2–6., honlap »

• Háromíves ezüst csillag: Green Papír
Cím: WestEnd City Center, Bp., Váci út. 1–3., honlap »
• Csillogó habszivacs matrica: Pirex Papír
Cím: Mammut II., 3. emelet, 1024 Budapest, Lövőház u. 2–6., honlap »

A titok: matrica

Kreatívboltokban és papírboltokban lehet vásárolni különböző méretben és egy tucat színben előre leszabott paszpartukártyákat. Én a 15×15 cm-es kártyákat választottam, mert ez a méret nem a szokványos karácsonyiüdvözlőlap-formátum. Ezenkívül még háromféle matricát vettem, mindegyiket más-más üzletben, de az adventi járkálásban ez a legkisebb probléma.

 

Beszereztem ezüst csillagokat (igen jó befektetés volt, mert 299 Ft-ért kaptam három ív különböző méretű csillagot), hópehelysorminta-kontúrmatricát (195 Ft/ív) és csillogó habszivacs matricát. Ez utóbbi fenyőfát, valamint hópelyheket tartalmazott, és 790 Ft-os árával a legdrágább, valamint a leggiccsesebb választás volt. Tulajdonképpen érdemes többféle stílusú matricát beszerezni, amelyeket később variálhatunk. A karácsonyi üdvözlőlapokhoz még színes ceruzára volt szükségem, leginkább a soha nem használt fehér ceruzára, de ha éppen nem akad otthon, bőven elég az íróasztalon fellelhető alkoholos filc, piros és fekete toll is.

 

 

 

Tipp: Arany és ezüst karácsonyi kontúrmatricák is kaphatók. A bonyolultabb minták kevesebb teret engednek a fantáziának, viszont igen profi üdvözlőlapokat gyárthatunk felragasztásukkal.

Szívem tele csillagokkal

 

Összeállításunkban ez a „legbonyolultabb” és a legtöbb eszközt igénylő karácsonyi üdvözlőlap. Igaz, hogy a fekete paszpartu karácsonyra kicsit szokatlan, viszont az utóbbi években a minimalista fekete-fehér párosítás akkora teret nyert, hogy egyre népszerűbb karácsonykor is. Az üdvözlőlap elkészítése igen egyszerű. A kártya közepére fehér ceruzával rajzoljunk egyszerű karácsonyi mintát (szív, gömb, fenyőfa, csillag, harang), majd a minta belsejét különböző méretű ezüst csillagokkal ragasszuk tele. A tökéletes hatás kedvéért néhány csillagot vágjunk el, és ragasszuk a minta szélére. Íves mintáknál (kör, szív) mindenképpen ívesen vágjuk el a csillagokat is, amelyeket azután a minta megfelelő ívére ragasztunk. Az üdvözlőlapot megírhatjuk fehér ceruzával vagy ezüst tollal is.
Hozzávalók: paszpartukártya, ezüst csillagmatrica, fehér ceruza, olló.

 

 

 

Hull a hó és hózik

 

A feladat leírása igen egyszerű, akárcsak a megoldása. Ragasztgasd fel a különböző hópelyheket véletlenszerűen az üdvözlőkártyára. Célszerű a nagyobb habszivacs matricákkal kezdeni, majd az üres helyeket kontúrmatricával kitölteni. Mi itt a piros alapon arany és fehér hópelyheket választottuk, de jól mutatnának a hópelyhek lila, világoskék vagy sötétzöld paszpartun is.
Hozzávalók: paszpartukártya, hópehelysorminta-kontúrmatrica, csillogó habszivacs matrica.

 

 

Áldozat a szimmetria oltárán

 

Az egyszerűség mindig kifizetődő. Kilenc habszivacs matricát ragasztottunk a paszpartu közepére, öt hópelyhet és négy fenyőt, de lehetett volna fordítva is. Az üdvözlőkártya már így is tökéletes volt, viszont a karácsonyi bujaság jegyében a sarkokba ezüst csillagokat ragasztottunk, mégpedig úgy, hogy a sarokba került a legnagyobb csillag, majd két-két oldalára kisebb és még kisebb csillagot ragasztottunk. Az üdvözlőkártya közepére szabályos mértani formában elrendezetten kontúrmatricákat is ragaszthatunk. Nemcsak négyzetesen, hanem akár háromszög formában vagy sormintaszerűen is.
Hozzávalók: paszpartukártya, habszivacs matrica, ezüst csillagmatrica.

 

 

 

Fenyők között hóember

A különböző méretű csillogó habszivacs matricákat úgy ragasztottuk fel, mintha a fenyőfák két domboldalon nőnének. Először megrajzoltuk a két dombot, utána felragasztottuk a fenyőmatricákat. Középre, hogy legyen valami kis huncutság is a karácsonyi lapon, egy hóembert rajzoltunk fehér ceruzával és néhány színes kiegészítővel. Kalapja lábos, szeme, gombjai szén, orra répa. Mi színes ceruzát használtunk, de csak ezért felesleges beszerezni még a legegyszerűbb hatos ceruzacsomagot is, bőven megteszik azok a tollak és filcek is, amelyeket az íróasztalon találunk.
Hozzávalók: paszpartukártya, habszivacs matrica, színes ceruza.

 

 

 

Tipp: A fel nem használt matricákkal díszíthetjük a borítékot, ajándékkísérőket és még a karácsonyi csomagolást is.

Extra tipp: Ha úgy érzed, nincs türelmed saját kezűleg képeslapot gyártani, küldd el jókívánságaidat online karácsonyi képeslapon! Válogass itt! »

Ehető karácsonyfadíszek ínyenceknek »
Saját készítésű karácsonyi üdvözlőlapok 5 perc alatt »

5 csodás karácsonyi dísz a kertben »
Szépségcsomagot a fa alá! 10 szuper tipp »

Élményajándékot karácsonyra! »

6 szuper budapesti koripálya »
Ünnepi készülődés az Állatkertben »
6 szuper kreatív tanfolyam a karácsonyi készülődéshez »
Törhetetlen karácsonyfadíszek »
Mibe hozza a Mikulás az ajándékot? »
Karácsonyi kifestő gyerekeknek »

Képeslap.lap.hu »

Kreativ.lap.hu »

Karácsony.lap.hu »

 

Rendelj könyvet karácsonyra a Polc.hu-n!

Karácsonyi kreatív ötlettár »

Varázslatos díszek, mesés tárgyak »

Karácsonyi ötletek »

Karácsonyi ötletek bibliája »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top