Dekor

Karácsonyi dekortipp: mikulásvirág feldíszítve

A népszerű karácsonyi jelkép a hozzá illő kiegészítőkkel feldíszítve bármilyen stílusú lakásbelsőnek megkapó dísze lehet. Íme 2 mutatós ötlet!

Lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerűen ünnepi hangulatú, trendi lakásdekorációt egy-egy cserép mikulásvirág segítségével.

 Klasszikus és természetes stílusban

A világos színűre festett növénytartó edény az élénkpiros színű, midi méretű mikulásvirággal a karácsony színeit hozza otthonunkba. A bájos kiegészítők, a színes szalagok, a kis piros zokni, a hozzá illő asztalterítő, a gyertyák és a dióval megtöltött, szintén hozzá illő tálka mind-mind szép kiegészítői a kedves dekorációnak. A mutatós karácsonyi díszt mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.

1. Egy fából készült edényt fessünk fehérre! Ily módon a fa természetes szövetszerkezete látható marad.

2. Ragasztópisztoly segítségével ragasszunk föl az edény szélére a mikulásvirág színéhez illő szalagokat. A dekorációnak használt filczoknit ragasszuk az egyik oldalon a szalagra.

Mikulásvirág
Mikulásvirág
Mikulásvirág
Mikulásvirág

3. A midi méretű, piros virágú mikulásvirágot helyezzük bele a feldíszített faedénybe. Előzőleg ne felejtsük el az edényt vízhatlan anyaggal kibélelni.

4. A téli kertben szedett bogyós gallyat, zuzmót és fagyöngyöt drótozzuk meg, és lazán tűzzük a növényedény szélébe.

 Elegáns stílusban

Meleg színek, ízléses anyagok, gyertyafény – a karácsonyi dekorációk különleges, emelkedett hangulatot keltő társai az év legszebb ünnepének. Nincs feltétlenül szükség zöld fenyőre ahhoz, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljunk a lakásba. A karácsony egyik legfontosabb szimbóluma, a mikulásvirág legalább olyan ünnepélyes. Az angyalhajjal és díszgömbökkel megtöltött hatalmas üvegedényben nagystílűen elrendezett elegáns, krémszínű mikulásvirág csinos, ötletes ünnepi dekoráció. A légies és tartós összeállítást rövid idő alatt magunk is könnyedén elkészíthetjük, és csak egy pár kiegészítő szükséges hozzá.

Mikulásvirág
Mikulásvirág

Egy magas üvegedényt félig töltsünk fel arany angyalhajjal és hozzá illő díszgömbökkel! A mikulásvirág számára helyezzünk el az edény közepén egy hagyományos vagy üvegkaspót, aminek az aljába előzőleg kőzúzalékot szórunk annak érdekében, hogy a kaspó stabilan álljon az üvegedény közepén.

Mikulásvirág
Mikulásvirág

A két edény közötti rést szorosan összetömörített göndör angyalhajjal és további díszgömbökkel töltsük ki. Ezután a mikulásvirágot helyezzük bele a középső kaspóba!

Karácsonyi dekortipp: mikulásvirág feldíszítveA szezon sztárja: a mikulásvirág – ápolási kisokos
Vörös kabátkájában tündököl a nevében is ünnepi növényünk, a mikulásvirág. Persze ahhoz, hogy megérje a karácsonyt, és lakásod pompázatos dísze legyen, érdemes megfogadni a tanácsainkat. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top