Dekor

Tudod, hogyan kell a karácsonyi kaktuszt gondozni? Segítünk!

Sokan nem csak mikulásvirágot, de karácsonyi kaktuszt is beszereznek az ünnepekre. Hogy biztosan megmaradjon a növény, adunk egy kis segítséget.

Tudod, hogy kell karácsonyi kaktuszt gondozni? Segítünk!A Nők Lapja Café új oldalán, a Válaszkeresőn, egyik kedves olvasónk arról érdeklődött, hogyan is kell a karácsonyi kaktuszt gondozni. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a kaktusz nem virágzik, vagy ha hoz is valamennyi virágot, a bimbó azonnal leszárad. Hamar jött a segítség a Válaszkeresőn, ami minden háziasszonynak hasznos tanács lehet. Mint a válaszból kiderült, ilyen esetekben valószínűleg tápanyaghiányban szenved a karácsonyi kaktusz, ezért dobálja el a bimbókat. „A legjobb, amit tehetünk, ha átültetjük egy nagyobb cserépbe, és készen kapható »kaktuszföldbe«. Inkább ritkán, de akkor bőségesen öntözzük úgy, hogy a cserépalátétben soha ne álljon víz” – írta szakértőnk, Lovas Kati a kérdezőnek.

Neked is kérdésed van gasztro, életmód, jogi vagy bármilyen témában? A Válaszkeresőn a Nők Lapja Café szakértői csapata és az olvasók is a segítségedre állnak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top