Dekor

Hírszemle: a szezon kedvenc díszei

Mogyoró, szemét és elegancia – ennyit tudnak az idei karácsony kedvenc díszei.

Szemét a karácsonyfán?
 
Érdekes és környezetbarát ötlettel állt elő egy karácsonyfadíszeket készítő cég. Használt üdítősdobozokból készítenek imádni való hóember- és Mikulás-figurákat.
 

Hírszemle: a szezon kedvenc díszei

A környezettudatosság az ünnepek során kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ilyenkor tonnaszám generáljuk az újabb és újabb szeméthegyeket, már csak a kidobott karácsonyfák, a széttépett csomagolópapírok és a megunt, sérült díszek kiszelektálása miatt is. Egy amerikai gyártó most négy dollárért, vagyis mintegy 900 forintért olyan egyedi díszeket kínál, amelyek újrahasznosított anyagból készülnek. Hogy miből is? Egészen pontosan üres üdítősdobozokból, illetve azok részleges felhasználásával.
 
A diétás kólás, gyömbéres, energiaitalos és kólás felirattöredékekkel díszített hóemberek, cicák, macik, karácsonyi zoknik és Mikulások egészen különleges dekorációnak számítanak majd a fánkon, feltéve, ha nem sajnáljuk az újrahasznosított cuki dobozdarabkákért a viszonylag magas árat. Ha sokalljuk, otthon is megpróbálkozhatunk (csak óvatosan, mert könnyen elvághatjuk a kezünket) – természetesen megfelelő eszközökkel való – elkészítésükkel.

Megtaláltuk a szezon legsikkesebb üveggömbjeit

 
Az emberi kapcsolatoknak dedikálta kézzel készült gyönyörű üveggömbjeit egy kanadai művész. Az ezerszínű karácsonyi díszek között vannak az anyaságot és a barátságot is dicsérő darabok is.
 
Újrahasznosított üvegből készíti légies, ultrasikkes adventi kiegészítőit egy kanadai dizájner, Stephen Kitras. Ebben a szezonban jó pár különleges karácsonyfadíszt láttunk, de ilyen szépet – és törékenyet – még nem.
 

Hírszemle: a szezon kedvenc díszei

A művész Seattle-ből kapja egy ablaküveggyártótól a törött üveget, majd beolvasztva őket, lenyűgözően szép üveggömböket alkot a másoknak haszontalan hulladékból. A vibráló színű üveggömböket a művész inkább adventi díszfunkcióval kombinált műalkotásnak szánja, és négy, a nők számára fontos emberi kapcsolat köré építi őket témájuk szerint. Lánytestvérek, család, barátság és anyaság. Azért hiába a család motívum, lássuk be, a törékeny szépségek nem kifejezetten kisgyerekek kezébe valók. Az egetverő, darabonkénti 45 dolláros ár miatt mi azért szívesebben látnánk csúcsdísz formájában a fán. 

Borítsd be mogyoróval a karácsonyfádat!

 
Hírszemle: a szezon kedvenc díszeiMikulásruhát viselő mogyoródíszeket kínál egy amerikai cég az extrém adventi dekorációra vadászóknak.
 
A Kris Kringle Peanut Christmas Santa névre hallgató karácsonyfadíszek kézi készítésűek. A trióban árult mogyoróknak szerencsére mindegyike más-más arckifejezéssel bír, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy túlságosan egyhangú, illetve -arcú lesz a karácsonyfánk.
 
Héjukat vörös akrilfesték segítségével varázsolták Mikulás-kabáttá, majd apró fehér pamacsok segítségével szakállal is felruházták őket. Ünnepi csomagolásban, mégpedig egy adventi papírzacskóban kínálják a mini-Mikulásokat, melyen egy mogyorót tartó piros mókus díszeleg.
 
A fára akasztható, természetesen nem ehető mogyorók hozzávetőleg 3750 forintért kaphatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top